"Trenta-sis dies en valencià", una mirada creativa a la cultura valenciana

El publicista i dissenyador gràfic Pedro Zorrilla, ha creat una sèrie de collages per tal de reivindicar i defensar el valencià

Collage de la lletra L
Collage de la lletra L / Pedro Zorrilla
Josep Rico
17 de maig 2021 - 13:35

"Trenta-sis dies en valencià" és un projecte que barreja disseny i cultura valenciana. Per mitjà de la tècnica del collage, expressa metafòricament i durant trenta-sis dies consecutius les nostres lletres i xifres (de la A a la Z i del 0 al 9), sempre fent referència a frases fetes, aforismes, acudits, cançons i poemes en valencià.

El procés d’aquesta tècnica és totalment manual, ja que són fotografies que Pedro ha anat recopilant, retallant i apegant per tal d’aconseguir il·lustrar d’alguna manera les diferents frases triades. Trobem exemples com l’expressió “A fer la mà” per il·lustrar la lletra A i acompanyant la frase amb retalls de jugadors històrics de pilota valenciana, o “Paquito el Chocolatero” ressaltant el pasdoble compost per Gustau Pascual per a la lletra P.

Aquest projecte s’ha creat arran de la convocatòria que fa anualment @36daysoftype , i és aquesta la huitena edició en què convida tota mena de dissenyadors gràfics, il·lustradors i artistes a participar i expressar la seua creativitat amb les lletres i nombres esmentats, deixant que cadascú li done ales al seu estil personal.

Es pot visitar la seua pàgina d’Instagram @Pedroads_ per tal de poder visualitzar els trenta-sis collages que ha creat i ha anat publicant dia rere dia.

També et pot interessar

stats