La travestí Liz Dust serà enguany la figura central d'una falla

Palleter - Erudit Orellana de València, sota el lema "Igual i diferents", vol visibilitzar el col·lectiu LGTBIQ+

L'artista Liz Dust, retocant la seua figura de la falla / À Punt NTC

La travestí Liz Dust serà enguany la figura central de la falla Palleter - Erudit Orellana de València. Sota el lema "Igual i diferents", aquesta comissió referent en la lluita per la igualtat vol reivindicar un col·lectiu tan invisibilitzat com l'LGTBIQ+.

La figura de l'artista coronarà un pastís de diversos pisos, que tindrà una porció del pastís que sobreeixirà i en la qual es podrà veure la bandera de l'arc iris. Liz es mostrarà despullada i amagant el penis entre les cames, que es podrà veure per la part de darrere del monument, una pràctica coneguda com "trucar-se". “Al final crec que ha de veure molt en contraposició a tot el que s’espera de tu en una societat tan hermètica en tots els sentits, en la manera en què has de viure la vida”, conta Liz quan li han preguntat per la falla.

Amb l'artista Raül Martínez, àlies Chuky, aposten per la naturalitat a l'hora de mostrar un col·lectiu no sempre visible en les festes falleres. “Està clar que té una part provocativa, al cap i la fi el que volem fer és normalitzar: normalitzar un cos, una identitat de gènere, una identitat pura”, expressa Martínez. “El cos és el que ens defineix, el cos és una arma, el cos és política, aleshores vaig decidir que el meu millor vestit era la meua nuesa”, exposa Liz.

"Iguals i diferents" es cremarà el 19 de març, un fet del qual l’artista diu no ser encara conscient. “Em cremaran, però serà per a mi una cosa totalment sanadora i catàrtica veure com em desfaig per a tornar a renàixer”, continua Liz. “Potser renasc amb un altre nom”, remata.

També et pot interessar

stats