Les tradicions valencianes a través de colors intensos, els ingredients de l’art del xativí Cesc Roca

L’artista, que resideix ara a Venècia, reflecteix la cultura tradicional a través de colors cridaners

L'artista Cesc Roca revisa les tradicions valencianes amb colors cridaners

Nostàlgia, colors vibrants i tradicions valencianes. Són els ingredients de l’art de Cesc Roca, un il·lustrador de Xàtiva que, des de l’enyorança que pot provocar viure a l'estranger, il·lustra les tradicions valencianes per a un públic molt jove. Fa deu anys que treballa la seua marca, però les xarxes socials han disparat la seua popularitat en els últims dotze mesos.

Cesc Roca ens convida a sa casa, a Xàtiva, abans de tornar a Venècia, que és on viu ara. Fill d'artista faller, assegura que precisament en aquest espai és on estan els orígens del seu art. “Anava al taller de mon pare i era completament lliure d’embrutar-me, de fer el que volguera. Vaig començar allí a pintar les parets i recorde que, quan acabava el dibuix, els treballadors m’aplaudien perquè estava molt guai”, recorda Cesc Roca.

És autodidacte de la il·lustració i fa deu anys que està creant el seu món des de l'estranger. Assegura haver escurat molts plats abans d'aquest boom. “Quan arribava a casa m’alliberava dibuixant, per a alliberar-me un poc de la realitat aquella que estava vivint dels treballs precaris”, explica davant els micròfons d’À Punt.

La revisió de les tradicions que planteja, amb colors vibrants i alguns grams de nostàlgia, fa que els seus dissenys circulen per les xarxes mentre ell corre pel món. “Tinc un factor nostàlgia sempre, no vull deixar de ser valencià. Vull viatjar per tot el món sense deixar de ser jo”, afirma. Prompte tornarà a estar en un aeroport, però abans ha deixat uns quants murals a les parets de Xàtiva.

També et pot interessar

stats