Tot preparat per a la representació del Misteri d'Elx

Acaben tres dies d'assajos generals d'aquesta joia del patrimoni cultural valencià que té origen en l'edat mitjana.

La Mare de Déu es prepara a Elx per a l'assumpció en la celebració del Misteri d'Elx

La basílica de Santa Maria d'Elx ha acollit aquest diumenge l'assaig general de les representacions del Misteri d'Elx. Després de la prova de veus i la prova de l'àngel, era el torn de tres assajos generals, que han fet aquest cap de setmana amb la presència de nombroses persones que no s'han volgut perdre l'oportunitat de veure aquesta joia del patrimoni cultural valencià. 

Cada 14 i 15 d'agost arriba una de les representacions d'origen medieval més esperades, el Misteri d'Elx, festa declarada monument nacional l'any 1931 i obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat per la Unesco el 2001.

Es representa tots els anys per a celebrar la festivitat de la Mare de Déu de l'Assumpció. El dia 14 posen en escena la primera part, coneguda com la Vespra, i al sendemà, la segona part, que porta com a nom la Festa. També és una de les poques manifestacions de la litúrgia dramatitzada que encara es fa dins d'una església.

El text del Misteri, llevat d'alguns versos en llatí, està íntegrament escrit en valencià i recrea la mort, assumpció i coronació de la Mare de Déu.

També et pot interessar

stats