‘Tórtola’ torna a l’escenari del Teatre Rialto de València

L'espectacle va obtindre tres guardons en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019.

Estarà a l’escenari del Teatre Rialto del 5 al 22 de desembre
Estarà a l’escenari del Teatre Rialto del 5 al 22 de desembre / IVC

Tórtola va ser un dels grans èxits de la temporada passada i va obtindre tres guardons en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019 celebrats el 14 d’octubre a Alacant. Va ser juntament amb Animal de séquia, un dels dos espectacles que més premis van obtindre. En concret, Tórtola es va emportar el premi a la millor direcció, per a Rafael Calatayud, el premi al millor text per a Begoña Tena. i el premi al millor vestuari, per a Carmen Arce.

Tórtola està interpretada per M. José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein, Alejandra García i Adrián Novella. El text, de Begoña Tena, va ser creat dins el I Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera.

Parla de les experiències més importants de la vida de la ballarina Carmen Tórtola Valencia, que va revolucionar el món de la dansa al principi del segle XX amb el valor de voler ser i fer contra tot tipus de regles, en una obra convertida en un gran melodrama musical que rescata de l’oblit aquest personatge extraordinari.

Tórtola és un treball de conjunt fascinador i apassionat, interpretat per sis actrius. Conta la història d’una dona molt desconeguda, però revolucionària que, a la primera meitat del segle XX va ser musa d’artistes i poetes i que després va ser invisibilitzada.

L’artista, coneguda sobretot com a ballarina, també cantava, interpretava i, fins i tot, pintava, però segons els crítics de l’època, el que més ressaltava d’ella era el seu magnetisme, el caràcter polièdric del seu art i el seu gran caràcter.

També et pot interessar