‘Tórtola’ i ‘Animal de sèquia’ triomfen en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes amb tres guardons

El jurat considera que ‘El jardí dels cirerers’ és el millor espectacle teatral d’enguany i ‘Volat’ el millor muntatge d’arts de carrer.

Una escena de 'Tórtola', una de les produccions que ha obtés 3 guardons de les Arts Escèniques
Una escena de 'Tórtola', una de les produccions que ha obtés 3 guardons de les Arts Escèniques / IVC

L’obra ‘Tórtola’ i l’espectacle de dansa ‘Animal de sèquia’ han sigut, amb tres guardons cadascun, els grans triomfadors dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes de 2019, que s’han lliurat aquest dilluns a la nit al Teatre Principal d’Alacant, en una gala que ha retransmés la televisió d'À Punt. El jurat també ha considerat que ‘El jardí dels cirerers’ és el millor espectacle teatral dels que aspiraven a aquesta segona edició dels premis que reconeixen el treball de les arts escèniques que es creen i interpreten a la Comunitat Valenciana.

En la gala, a més, s’ha homenatjat el dramaturg Rodolf Sirera, qui ha rebut el premi d’honor de mans de la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, en reconeixement a la seua consolidada trajectòria. El conseller de Cultura, Vicent Marzà, no hi va poder assistir per una indisposició.

Pel que fa als muntatges més guardonats, ‘Tórtola’ ha acaparat el premi a la millor direcció escènica, que ha sigut per a Rafael Calatayud; al millor text, creat per Begoña Tena; i, per últim, el vestuari que ha dissenyat Carmen Arce per a aquest muntatge de l’Institut Valencià de Cultura ha reportat el tercer premi a ‘Tórtola’.

En la categoria d’espectacles de dansa, ‘Animal de séquia’ suma també tres guardons: el de la millor direcció, que ha estat a càrrec de la coreògrafa alcoiana i Premi Nacional de Dansa, Sol Picó; el de la millor composició musical, que ha recaigut en el compositor Jesús Salvador Chapi i, en tercer lloc, el jurat ha considerat que la millor ballarina és l’artista Lorenza di Calogero, que també interpreta ‘Animal de sèquia’.

Destaquen ‘Horta’ en la modalitat infantil i ‘Yolo’ en arts circenses

En aquesta segona edició dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes, s’ha premiat els millors espectacles de cinc disciplines artístiques. Així, pel que fa als espectacles teatrals, a més d’’El jardí dels cirerers’, del Teatre Micalet, s’ha considerat que ‘Volat’, de la companyia de Pepa Cases, és el millor muntatge d’arts de carrer, mentre que l’espectacle infantil que ha destacat el jurat és ‘Horta’, de la companyia Horta Teatre. Per últim, s’ha considerat que ‘Carmen.maquia’ és el millor espectacle de dansa de 2019 i en la modalitat circense és ‘Yolo’, del Teatre Escalante.

Els millors actors dels nominats en aquesta segona edició dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes han sigut Mercé Tienda per ‘El muro’ i Pep Ricart per ‘La vida inventada de Godofredo Villa’, mentre que el premi a millor ballarí ha recaigut en Joaquín Collado per ‘Crisálida (o la venganza de Leteo)’. Paula Llorens ha estat guardonada amb el premi a la millor versió i adaptació per ‘Tirant’, una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Respecte a la resta de categories, Plácido Militano ha obtingut el premi a millor artista de circ per ‘Yolo’. Jaume Policarpo ha guanyat el premi a la millor escenografia per ‘Faust’; i Ximo Rojo el de millor il·luminació per aquest mateix espectacle.

També et pot interessar