Torrevella busca estrangers per a portar un pas de Setmana Santa

Tradicionalment, la confraria de l'Oració de l'Hort ha estat integrada per estrangers, majoritàriament britànics

El pas de la Setmana Santa que porten exclusivament estrangers, majoritàriament britànics / À Punt NTC
29 de març 2022 - 18:01

A Torrevella hi ha un pas de la Setmana Santa que el porten exclusivament estrangers, majoritàriament britànics. Té setze anys de vida. Originàriament, eren tots britànics, la comunitat més nombrosa en aquest municipi del Baix Segura amb prop de 5.000 residents. Però el Brexit ha fet que molts hagen tornat al seu país i els que queden s'han fet majors, un fet que els ha obligat a buscar nous portants entre les 118 nacionalitats que viuen al municipi.

Les ordes també es donen en anglés. "No soc catòlic, és per la comunitat", ha assegurat un dels participants.

Nuria Sánchez, presidenta de la confraria de l'Oració de l'Hort, ha explicat que han compartit tota la informació a través de les xarxes socials. Volen mantindre l'essència d’aquest pas: que els portants siguen estrangers i, preferiblement, busquen voluntaris britànics.

Maria Nubia Salazar, presidenta de l’associació Asila de Torrevella, ha declarat que enguany ja participen més de quinze nacionalitats. "La gent està desitjant ajudar i és una forma d'integrar-los en la societat".

Si aconsegueixen ser-ne cent, podran portar-lo al coll. Si no, haurà d'eixir en rodes. Siga d'una manera o d'una altra, el que volen és, després de dos anys, poder tornar a eixir en processó el Dilluns de Pasqua pels carrers de Torrevella.

També et pot interessar

stats