Torrevella acull el 64 Certamen Internacional d'Havaneres

Las Eras de la Sal reuneixen corals nacionals i internacionals

Las Eras de la Sal, el recinte que acull les vetlades, està considerada la catedral de l'havanera.

Tretze corals de diversos continents participen cantant havaneres i també polifonies de les seues regions d'origen en el Certamen d'Havaneres de Torrevella que se celebra des del 22 al 28 de juliol.

Es tracta de l'activitat de més prestigi d'aquest gènere a tot el món, per la qual cosa, Las Eras de la Sal, el recinte que acull les vetlades, està considerada la catedral de l'havanera.

Tanmateix, el patronat organitzador d'aquest arrelat esdeveniment, nascut al 1955 com un reclam turístic, brinda activitats paral·leles com ara el Curs Vocal de Tècnica i Interpretació, entre d'altres. 

Les nombroses corals de Torrevella actuaren el primer dia fora de concurs, i també va oferir una vetlada de gran qualitat i fora de concurs l'University Santo Tomás Singers, de les Filipines. La competició es va iniciar amb cors d'Ucraïna, la Xina i Sèrbia, i els espectadors també han pogut gaudir de grups d'Espanya, Romania, Bielorússia, Mèxic, Colòmbia, Indonèsia o Macedònia. 

Dissabte serà la gran gala oral i la cerimònia de clausura. El certamen simbolitza la unió artística entre Cuba i Torrevella, ja que el recinte dels concerts és el mateix on es carregava la sal de Torrevella per portar-la als territoris d'ultramar. Alhora, els mariners de Torrevella importaven els càntics antillans quan tornaven de fer les travessies. Per últim, aquest esdeveniment també ha servit com a presentació del cartell anunciador de la pròxima edició, obra del conegut caricaturista Alfonso Ortuño.

També et pot interessar

stats