Torrent preserva la memòria del carrer del Pi

Al costat de l'arbre s’ha soterrat una càpsula plena de records perquè els ciutadans del futur coneguen un capítol de la seua història.

Torrent preserva la memòria del carrer del Pi

A Torrent, a la comarca de l'Horta, han plantat un pi per a retre homenatge al nom popular pel qual és conegut el carrer de la Mare de Déu de l’Olivar, el carrer del Pi, un nom que mai ha sigut l’oficial. Primer, als anys vint del segle passat, va rebre el nom de carrer de Cambrils, en homenatge a l'actuació que van dur a terme els veïns de la localitat tarragonina front un accident ferroviari on va morir una família torrentina. Dècades més tard va rebre el nom actual, però malgrat això sempre ha sigut per als torrentins el carrer del Pi.

Un arbre que estava situat al costat de l’estació de tren i que ara com ha assenyalat Jesús Ros, alcalde de la localitat de l’Horta, a À Punt Notícies serà “un element que identifique el carrer i pose en valor un nom que ha sigut una tradició popular des del segle dèsset”. 

A més de restablir la memòria del lloc, al costat del pi s’ha soterrat una càpsula plena de records perquè els torrentins del futur coneguen un capítol de la seua història. Dins del contenidor s'han introduït diversos objectes, com ara una memòria amb els noms de tots els veïns del carrer, fotos actuals, la partitura i la lletra de l’himne de Torrent, els diaris del dia i una memòria USB.

Un símbol que s’ha inaugurat en una jornada festiva, on el públic assistent ha pogut gaudir amb les dansades del Grup de Ball l’U i Dos de la Llar Antonianal. 

També et pot interessar