Tornen les Jornades del Còmic de València amb trobades amb els autors i una exposició

L’esdeveniment es desenvolupa sota “l'estricta atenció” als protocols de seguretat sanitària.

Tornen les Jornades del Còmic de València amb trobades amb els autors i una exposició
Tornen les Jornades del Còmic de València amb trobades amb els autors i una exposició

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull des d’aquest divendres, i fins diumenge que ve, la novena edició de les Jornades del Còmic de València, que oferiran xarrades amb els autors i l'exposició ‘Comando DDT contra els vampirs. El còmic de gènere espanyol: de l'escola Bruguera a Sergio Bleda passant per les agències'.

L'esdeveniment, organitzat per l’Associació Valenciana del Còmic, torna "sota l'estricta atenció als protocols de seguretat sanitària", ha assegurat l'organització en un comunicat.

L’exposició recull la importància del còmic de gènere en la historieta espanyola, des dels còmics humorístics de l'escola Bruguera dels anys 50 i 60, al còmic gènere d'autor que es desenvolupa a partir dels 90. Sense oblidar el gènere d'aventures que en els anys 70 va popularitzar a tota Europa una generació d'autors que, des de les agències artístiques, van veure com se'n silenciava l'autoria.

A banda de la mostra, que estarà oberta fins al 29 de novembre, les jornades tornaran a ser un espai de diàleg entre els autors i autores i el públic. A més, del 18 al 20 de setembre hi haurà al claustre de La Nau una sèrie de xarrades amb autores i autors convidats.

Entre els participants figuren noms com Pedro Cifuentes, Calpurnio, Paco Roca, Sergio Abad, Sergio Meliá, Juan Manuel Muñoz Chueca, Pedro Porcel, Sergio Bleda, Paco Zarco, Laura Pérez, Manuel Benet o Rafa Fonteriz, que a més signaran exemplars de les seues creacions als assistents. L'aforament és limitat, per seguretat sanitària, i cal registrar-s’hi abans.

També et pot interessar

stats