Torna a les Useres el pelegrinatge silenciós a Sant Joan de Penyagolosa

Esta penitència silenciosa té l'origen en el segle XIV i està declarada bé d'interés cultural immaterial

Els escollits per a fer el pelegrinatge de Les Useres, abans de l'eixida / À Punt NTC

Les Useres (Alcalatén) recupera este divendres un any més un dels pelegrinatges més emblemàtics i antics que existeixen a Espanya: el trajecte penitencial cap al santuari de Sant Joan de Penyagolosa, en una ruta de 35 quilòmetres. La tradició dels pelegrins té l'origen en el segle XIV i és bé d'interés cultural immaterial.

Els participants són tretze homes: el guia i dotze pelegrins, tots nascuts a les Useres, acompanyats de tres cantors, el capellà, el representant de l'Ajuntament, els clavaris, el depositari, les promeses i el grup de les càrregues, els que participen en este pelegrinatge penitencial en el qual el silenci només es trenca pels cants litúrgics pregregorians en llatí i el res del rosari.

No només inclou el trajecte fins al santuari, sinó també el ritual dels preparatius espirituals i els assajos previs a l'església, que duren tres dies. Els dotze elegits han enfilat les últimes hores abans del pas amb nervis, emoció i també solemnitat. Les tres nits han culminat amb el Tridu amb els resos del rosari, les lletanies, el sermó i el cant dels gojos. Una jornada en què també han triat l'orde en el trajecte penitencial i qui serà el guia i el resador que els acompanyarà.

També et pot interessar

stats