Torna la Mostra després de sis anys de silenci

La 33a edició s'ha estrenat amb el debut cinematogràfic de Carles Alberola amb la cinta ‘M'esperaràs’.

Aquesta nova edició cinematografica projectarà un total de noranta pel·lícules
Aquesta nova edició cinematografica projectarà un total de noranta pel·lícules

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani torna sis anys més tard, amb un 40% de presència femenina i totalment renovada. Aquest certamen comptarà amb onze pel·lícules en la secció oficial, i el festival ha donat el tret d'eixida amb el debut de l'actor i escriptor alzirenc Carles Alberola com a director de cinema amb la cinta M'esperaràs. Segons va recalcar, es tracta d'un projecte ‘‘fet per professionals i productores valencians’’. 

 

Aquesta nova edició cinematogràfica projectarà un total de noranta pel·lícules provinents de 12 països de l'arc mediterrani, com ara Espanya, Itàlia, França, Grècia, Egipte o Palestina, entre d'altres. La presentació, dijous a la nit al cinema Babel i a les sales de l'Institut de la Filmoteca de València de manera simultànea, va servir per a fer un recorregut per totes les obres que s'hi gaudiran aquests dies. 

El festival entregarà els guardons audiovisuals amb les Palmeres d'Or, de Plata i de Bronze. A més tornaran les seccions oficials, la secció informativa, les retrospectives i els homentages. À Punt Mèdia, mitjà oficial de la Mostra, atorgarà el seu propi galardó, el Premi À Punt, amb el quel reconeixerà la ‘‘pel·lícula de la secció oficial que millor assumisca el compromís d'avançar en la igualtat entre homes i dones’’. El certamen lliurarà dues palmeres d'honor a directors de talla mundial, com són el director franc-tunisià Abdellatif Kechiche, director de ‘La vida d'Adèle, i al guionista grec Efthimis Filippou, nominat a l'Oscar l'any 2015 per Llagosta.

També et pot interessar

stats