Torna la Llum: espectacles pirotècnics en quinze municipis amb motiu del Nou d'Octubre

Poblacions de l’Horta, el Camp de Túria, la Vall d’Albaida, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Baixa i la Costera acolliran els espectacles 

Focs festius al Prado de Gandia
Focs festius, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
01 d'octubre 2021 - 20:18

La Diputació de València i l'Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (Piroval) oferiran espectacles pirotècnics en quinze municipis amb motiu de la festa del Nou d’Octubre, en el marc de la segona edició del projecte Torna la Llum, per a dinamitzar el sector després de la pandèmia de coronavirus.

La corporació ha acollit aquest divendres la presentació de la segona edició de Torna la Llum, finançada per la Diputació i organitzada per Piroval per a contribuir a reactivar un sector greument afectat per la cancel·lació d'actes i festes populars a causa de la pandèmia, segons ha explicat l'administració en un comunicat.

En aquesta ocasió, els espectacles pirotècnics programats per al Nou d’Octubre, amb una duració aproximada d'onze minuts, tindran lloc a Alfafar, Almàssera, Burjassot, Mislata, Montcada, Paterna i Torrent, a l'Horta; Vilamarxant i la Pobla de Vallbona, al Camp de Túria; Ontinyent i l'Olleria, a la Vall d'Albaida; Xest, a la Foia de Bunyol; Énguera, a la Canal de Navarrés; Sueca, a la Ribera Baixa; i Xàtiva, a la Costera.

La iniciativa tindrà continuïtat en el futur amb aquest o un altre format, tal com ha avançat el president de la Diputació, Toni Gaspar, que ha assegurat que entre la corporació i els pirotècnics "trobaran la fórmula per a continuar fent coses junts i aconseguir que la gent veja València i la província com la capital mundial de la pirotècnia i la felicitat".

La presidenta de Piroval, María José Lora, ha agraït la implicació de la Diputació i ha destacat l'esforç de totes les poblacions participants per a organitzar l'acte "en un temps rècord".

"Intentarem tornar tot aquest esforç i implicació de la millor manera que sabem, que és donant el millor de nosaltres mateixos en els espectacles pirotècnics del Nou d'Octubre", ha afegit la responsable de Piroval, que s'ha encarregat de seleccionar els municipis amb una única indicació per de la Diputació: no repetir les localitzacions de la primera edició del Torna la Llum.

El cartell de l'acte és obra de l'artista de Llombai Martín Forés, que combina el cartellisme amb les arts plàstiques i decoratives. La proposta de Forés és un gran drac de colors vius, símbol del renaixement, al qual li brollen de la boca els focs artificials que il·luminaran la vetlada del Nou d’Octubre en diferents comarques valencianes.

També et pot interessar

stats