Torna l’òpera al Palau de les Arts amb una obra que reivindica els drets de les dones

Woman at point zero està basada en una novel·la de Nawal El Saadawi

Les cantants d'òpera Dima Orsho i Carla Nahadi durant un moment de l'obra / À Punt NTC

El Palau de les Arts inicia la temporada operística amb Woman at point zero, un espectacle multimèdia en col·laboració amb el Festival Ensems que pretén ser un cant desesperat a la llibertat de la dona musulmana. L'obra s'estrena aquest divendres per primera vegada a Espanya. 

Aquest dijous ha sigut el primer assaig d’aquesta òpera de la compositora britanicolibanesa Bushra-El Turk i À Punt Notícies ha pogut passar-se a donar un cop d’ull.

L’obra està basada en una novel·la de l’escriptora Nawal El Saadawi, molt important en el món àrab per reivindicar els drets de les dones i els drets humans, i posa en primer pla la posició de la dona en una societat patriarcal, explica la directora musical Kanako Abe. 

L’òpera narra la vida de dues dones amb vides contraposades. Fatma, interpretada per Dima Orsho, una dona que ha viscut la violència i l’abús, i que està presonera acusada de matar a un home. L’altra és Sama, interpretada per Carla Nahadi, una periodista que vol entrevistar Fatma.

Per a acompanyar les seues veus es produeix una fusió musical entre la tradició d’Occident i el Pròxim Orient mitjançant sis músics i sis instruments diferents que representen cadascun un país distint. Es tracta d’una combinació molt rara dins de la música clàssica i és la primera vegada que es fa aquesta fusió, explica Abe.

Una hora, una sessió única a València i una reflexió sobre la llibertat i els drets de les dones.

També et pot interessar

stats