Torna el festival de Cinema Internacional de Merda de Sueca amb més obres de sèrie B, 'gore' i 'trash'

Des del 22 al 25 de setembre a la capital de la Ribera Baixa es projectaran quasi un centenar d’audiovisuals, molt allunyats dels circuits comercials convencionals

FZ5vx3JXkAAlJUC
Cartell del Cinema Internacional de Merda de Sueca / Héctor Ferrández

El festival de Cinema Internacional de Merda, també conegut com a CIM, torna a celebrar-se a Sueca (Ribera Baixa) després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia. La cita cinèfila més esperada pels amants del gènere de sèrie B, gore, trash i underground obri les portes des d’aquest dijous fins a la nit de diumenge.

Quatre dies en què els assistents podran gaudir de quasi un centenar de curtmetratges i pel·lícules de països d’arreu del món, entre els quals hi ha Itàlia, Cuba, l’Índia, els Estats Units o Corea.

El festival comença aquest dijous en l’anunciat com a “Dia de les Tarantinaes”, amb la projecció del llargmetratge After the Apocalypse de Keyon Byron a les sis de la vesprada. El certamen continuarà durant el divendres i dissabte amb els batejats com a “Dia de la Cutror” i “Dia de l’Agonia”. La clausura tindrà lloc diumenge amb una vesprada dedicada íntegrament als “Dibuixets”.

El festival atorgarà dos premis SHIT, de 300 euros cadascun, a les obres millor valorades pel públic assistent, mentre que els premis MORRALLA, d’uns 100 euros, seran concedits a les dues obres menys valorades pel públic. Finalment, també s’entregarà un premi TERRETA per a reconéixer la millor obra en valencià.

A més, els organitzadors han programat, com ja és habitual, “pel·lícules subtitulades al suecà, ja que són molt demanades per l'audiència".

La ubicació del festival

Les projeccions, que es podran veure de manera gratuïta, tenen lloc al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca, un cinema i teatre propietat de l’Ajuntament. El recinte, amb una capacitat per a 600 persones, està ubicat en el número 32 del carrer de Sant Josep, una de les zones més cèntriques de la ciutat.

El CIM s'ha convertit en un dels festivals més importants de la seua especialitat, juntament amb altres referents com l'Horrorvision de Barcelona, el B-Retina de Cornellà, el Bai de Fest de Roses o el Fangofest d'Amposta.

També et pot interessar

stats