Torna la Festa del Cine 2022: tres dies de pel·lícules a 3,50 €

Després de dos anys l’esdeveniment torna en un moment difícil per a les sales de cinema, que han perdut públic a causa de la pandèmia

Torna la Festa del Cine després de dos anys / À Punt NTC

Aquest dimarts torna la Festa del Cine després de dos anys i ja es poden comprar les entrades per als dies 3, 4 i 5 de maig a un preu reduït de 3,50 euros.

L’esdeveniment l'organitza la Federació de Cinemes d’Espanya (FECE) amb l’objectiu de potenciar l’assistència del públic als cinemes i no podria haver arribat en millor moment. Les dades de Comscore Movies Spain mostren que les sales han experimentat una caiguda mitjana de l’assistència del 47,3 entre gener i març respecte de la mitjana del mateix període entre el 2015 i el 2019, així que serà un baló d’oxigen per al sector.

Per a participar-hi només cal descarregar l’acreditació prèvia en el web fiestadelcine.com, excepte les persones majors de 60 anys i menors de 14, que no la necessiten. A més, les entrades es poden adquirir en les webs dels cinemes, les webs habituals de venda d'entrades i, per descomptat, de forma física en les taquilles de les sales i als quioscos situats en les entrades dels cinemes.

La festa del cinema va començar a celebrar-se el 2009 i, a causa de la bona acollida que va tindre, va passar a ser semestral a partir de l’any 2011. El 2019, l’últim any en què es va celebrar, l’esdeveniment va registrar més de 4 milions d’espectadors: 1,82 al maig i 2,2 a l’octubre.

Així, la nova edició arriba en condicions molt diferents perquè el 2021 va tancar amb un total de 41 milions d’espectadors, un 45% més que el 2020, però lluny encara dels 105 milions d’entrades venudes el 2019. 

També et pot interessar

stats