Torna Cultura als Barris a València

Es tracta d’una iniciativa en la qual es proposen espectacles i activitats gratuïtes per tota la ciutat.

Les Arts Volant 2019
Les Arts Volant 2019

Afavorir un hàbit d’assistència a manifestacions culturals i crear públics nous que siguen consumidors de cultura són dos dels objectius de Cultura als Barris, la iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València. Inclou més de cent espectacles d’accés lliure i gratuït que s’oferiran al llarg de huit setmanes en 24 barris de la ciutat, del 5 d’octubre a l’1 de desembre.

Els barris són: Nou Moles, Torrefiel, el Cabanyal-Canyamelar, la Creu Coberta, Campanar, Benicalap, Trinitat, les Tendetes, Aiora, la Llum, Patraix, Malilla, Sant Marcel·lí, Natzaret, Orriols, Arrancapins, Vara de Quart-Tres Forques, Soternes, la Creu del Grau, la Malva-rosa, Montolivet, Sant Pau, la Carrasca i la Raiosa. En total, 24 barris on s’han programat més de cent activitats de manera simultània.

Programació 

Enguany es mantenen les actuacions de caràcter escènic, com ara teatre i dansa, que incorporen noms rellevants del panorama actual contemporani, com Toni Aparisi, Iris Pintos, Eva Bertomeu i Yolanda Peña, així com companyies reconegudes com Taiat Dansa, La Casa Amarilla, Enàmbar Dansa, o Marea Danza, entre d’altres. En aquest sentit cal dir que s’estreny la col·laboració amb entitats organitzadores de festivals i circuits escènics a la ciutat de València, com ara Cabanyal Íntim, Circuit Bucles o 10 Sentits, per a rendibilitzar el treball de les entitats dinamitzadores de la cultura de l’àmbit associatiu i empresarial privat.

Grups de teatre infantil, com Artea Espai i Ameba Teatre, s’incorporen per primera vegada a les programacions de Cultura als Barris, junt amb companyies consolidades com La Estrella, PequeArt i Rebombori, omplin una oferta infantil atractiva per als més menuts.

Quant als continguts musicals, cal destacar les bandes de música, el swing en valencià, el flamenc o el pop. En aquesta edició vindran músics reconeguts com Toni Cotolí, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Javier Zamora; formacions clàssiques amb repertoris innovadors, com Sax Travels, Grup Marxant, Cinc en Swing i Les Reines Magues, i cinc grups de música pop internacional i flamenc pop, com Natali Mc Pears i Yambú.

El teatre d’improvisació, els monòlegs i diàlegs còmics s’han incorporat a la programació. Aquest any, participaran artistes com Óscar Tramoyeres, Rafa Alarcón, Piter Pardo, Álex Martínez, Subit i Juja Teatre.

La poesia i la narració oral també tenen presència i protagonisme en el programa: des de propostes que recorden els antics trobadors, com la de David Vidal, els Versonautas, Francesc Anyó o Borja Penalba. Per als més menuts, hi participaran rondallaires com El Gran Jordiet, Vicent Cortés, El Tio Vicent, Mario Cerro i Nuria Urioz.

Hi destaquen també, en la programació de 2019, dues de les sis representacions de l’òpera Bastien und Bastienne, un projecte de Les Arts Volant, produït pel Palau de les Arts amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. 

La iniciativa també inclou activitats participatives com ara tallers de terrisseria, paper reciclat, socarrats, jocs reciclats, arquitectura, gravats, serigrafies o jocs populars.

Respecte al cinema i la música en directe, s’incorpora, com a experiència innovadora, la projecció de curts clàssics de cinema mut en blanc i negre, acompanyats de música en directe del trio Swingloïde.

També et pot interessar

stats