Els titelles d'Albaida es fan majors

El Museu Internacional de Titelles d´Albaida celebra el 24 de març la festa final del seu 20 aniversari.

Titelles del Museu Internacional de Titelles d'Albaida

El pròxim 24 de març serà festa gran a Albaida. El seu Museu Internacional de Titelles culmina amb una gran celebració els actes que durant l'any passat van organitzar per commemorar el seu 20é aniversari. El museu va nàixer arran de la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida, que ja va per la 34a edició. En les seues sales, recopila "tot el que és l'art del titella, ja no a la Comunitat o a Espanya, sinó que arreplega tota la tradició titellaire de tots els països del món", destaca la seua directora, Júlia Rodríguez. "I no oblidem diu que l'art del titella està dins de la llista del patrimoni immaterial de la humanitat de la Unesco. Nosaltres no ens centrem només en l'art dels titelles com a teatre sinó també dins de la televisió o el cinema. Tenim titelles de l'antic Canal 9, de Goma Espuma, famosos a la ràdio. I un espai únic, dedicat als titelles conegudes com a "clay", que són com de plastilina i que utilitzen directors com ara Tim Burton en pel·lícules com Malson abans de Nadal.

Tradició i noves tecnologies

Tradició i noves tecnologies

Júlia Rodríguez repassa orgullosa altres continguts del museu, com ara les "representacions de Caragolímpics, els que eixien a la pel·lículaNoche de Reyes, i les activitats en què expliquen al públic com funciona la tècnica de l'stop motion. En definitiva, aglutinem representacions de tot el món i acollim també les noves tecnologies i les que tenen protagonisme en la televisió i el cinema".

Titelles del Museu Internacional d'Albaida

Un poble amic dels titelles

Un poble amic dels titelles

Per tot això conviden tot el món perquè acudisca a la celebració del dia 24. Gaudiran així d'allò que Rodríguez considera "un poble amic dels titelles. Albaida ho és, des de fa molts anys perquè ja en la dècada dels setanta els germans Policarpo van formar una companyia, Bambalina Teatre Practicable. I no és només Albaida, és tota la comarca. Recordem que vam nàixer en el marc del festival comarcal. Ací tot empara el món dels titelles i ho tenen molt integrat. A les escoles es fan multitud d'activitats que hi tenen relació i tenim un projecte social que es diu Estirar del fil que intenta demostar que els titelles valen per a moltes coses més que fer representacions. Tot el món es bolca amb el museu. Quan algú porta un amic, sempre acaben visitant el museu. És un orgull per a una localitat com Albaida, que té 6.000 habitants, tindre un museu tan important com aquest que té més 400 peces procedents de tot el món".

Programa

Programa

I per a demostrar que tot això és veritat, han organitzat un programa molt ambiciós de celebracions. Començaran a les 11 del matí amb un contacontes i tallers de titelles. A les 19.00 h presentaran, al Cinema Odeón, la nova mascota del museu: MICA, escollida per votació popular en les xarxes socials. Es reserven com a sorpresa la presentació d'una nova figura per al museu i estrenaran el curtmetratge Tina a Albaida i el "mizteri" del campanar, protagonitzat per alguns Muppets en homenatge a aquests titelles creats per Jim Henson per a la famosa sèrie televisiva.

També et pot interessar

stats