El Tio de la Porra passeja els carrers de Gandia

Aquest personatge satíric anuncia a ritme de tambor que comença la fira de la capital de la Safor

Festa del Tio de la Porra a Gandia / À Punt NTC

El Tio de la Porra ha passejat aquest divendres de matí els carrers de Gandia. Acompanyat de les bandes de música, recorre els col·legis de la capital de la Safor per a anunciar a grans i menuts que comencen els dies de fira i festes.

Puntual a la cita, a primera hora del matí, el Tio de la Porra ha pres la vara de comandament de mans de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. Els tambors tremolen, el que significa que aquest popular personatge pot ordenar que la capital de la Safor ja està de festa.

Quan comença el recorregut cal buidar les escoles perquè grans i menuts gaudisquen dels quatre dies de fira i festes. Una visita que s'espera amb candeletes. Música i alegria es barregen i el comboi envaeix a tot el món.

Aquesta tradició enguany compleix 152 anys i passa de generació en generació. El personatge, caracteritzat pel seu gran nas i les ulleres negres, és el més estimat pels gandiencs i gandienques. En acabar el recorregut, tota la banda del Tio de la Porra s’ha concentrat a la plaça Major per a tocar a l'uníson. 

També et pot interessar

stats