El Tio de la Porra comboia els menuts i inicia les festes de Gandia

El personatge popular ja té el poder de la ciutat i ha anunciat l’inici de les festes patronals pels centres educatius

El Tio de la Porra, en una de les escoles que ha visitat / À Punt NTC

Com ve fent des de fa segle i mig, fidel a la cita, el Tio de la Porra ha tornat a aparéixer a les escoles de Gandia. Aquest personatge popular ha arribat, com sempre, amb la intenció d'apoderar-se de Gandia i, de pas, anunciar als xiquets i xiquetes el començament de les festes de la capital de la Safor.

Amb la tradicional banda de tambors que li obri pas, un per un, el Tio de la Porra ha visitat tots els col·legis de Gandia. “El que fa el Tio de la Porra i les seues bandes és anar escola per escola anunciant que comença la festa i, per tant, que les classes han acabat i només hi ha dret a tindre festa”, explicava el Tio de la Porra.

Però no només aquest personatge està emocionat en veure l’aldarull que alça la seua presència, junt amb ell un dels membres de la seua banda de tambors reconeixia aquest divendres estar “molt emocionat” en veure com els escolars eixien eufòrics de classe per a rebre’ls.

Als xiquets i les xiquetes els ha faltat poc per a unir-se al comboi que saben que sempre porta aquest home nassut i amb ulleres negres. Ells gaudeixen i els pares encara ho fan més de veure els menuts entusiasmats per l’arribada d’aquest personatge. “Revius un poc el que tu ja has viscut abans, quan eres menuda”, recordava una de les mares. 

També et pot interessar

stats