‘The Pigeon’, gran triomfador en la Mostra de València amb 5 guardons

À Punt concedeix el premi al compromís d'igualtat entre homes i dones a la pel·lícula ‘Nome di donna’.

Seqüència de la pel·lícula triomfadora The Pigeon
Seqüència de la pel·lícula triomfadora The Pigeon
26 d'octubre 2018 - 22:00

El film The Pigeon ha guanyat la Palmera d'Or en la 33a Mostra de Valéncia. La gran protagonista de la nit de cloenda ha estat la pel·lícula de la directora Banu Sivaci que ha guanyat un premi dotat amb 25.000 euros. The Pigeon no només ha aconseguit la Palmera d'Or, sinó que, a més, es va endur els premis al millor actor per al protagonista Kemal Burak Alper, al millor guió, escrit per la pròpia directora, a la millor fotografia, de Creme Yildrian, i a la millor banda sonora, composta per l'artista Canset Özge Ca.

La Palmera de Plata, així com el premi a la millor direcció, ha sigut per a la coproducció macedònia-grega Secret ingredient del director Gjorce Stavreski. El jurat va destacar l'originalitat del film que tracta els poders medicinals de la marihuana, sense deixar de banda l'humor que li atorga el gènere de la tragicomèdia.

En tercer lloc, Paper flags del director francés Nathan Ambrosioni ha rebut la Palmera de Bronze i el premi a millor actriu per a Noémie Merlant. La pel·lícula narra la trobada de dos germans i la reinserció social d'un d'ells després d'una llarga estada a la presó. Per al jurat, Paper flags és destacable per la seua capacitat per a transmetre emocions a través de la combinació contínua de tensió i tendresa.

À Punt premia Nome di donna

Nome di donna

À Punt ha premiat el film Nome di donna, del director Marque Tullio Giordana, amb el distintiu de “la Secció Oficial que millor assumeix el compromís per a avançar en la igualtat entre homes i dones". À Punt es compromet a adquirir els drets d’emissió de la pel·lícula guardonada.

La creació d’aquest premi s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació i la Mostra de València. Ambdues s’hi comprometen a treballar conjuntament en la pròxima edició del certamen previst a València entre el 18 i el 28 d’octubre. À Punt serà, en aquest context, mitjà oficial de la Mostra de València.

El festival Mostra de València Cinema del Mediterrani ha tornat després de sis anys d'absència per a celebrar la seua 33a edició. Convertit en un nou referent per als amants del cinema, les propostes audiovisuals guanyadores seran emeses el pròxim cap de setmana als Cinemes Babel.

 La directora Banu Sivaci a la 33a Mostra de Valéncia

També et pot interessar

stats