‘The New York Times’ recomana viatjar a València en lloc de Barcelona per a "refugiar-se" de la massificació

El diari destaca que la capital del Túria té un "laberíntic centre ple d'arquitectura gòtica, romànica, renaixentista i barroca".

‘The New York Times’ recomana viatjar a València en lloc de Barcelona per a \"refugiar-se\" de la massificació
‘The New York Times’ recomana viatjar a València en lloc de Barcelona per a "refugiar-se" de la massificació

The New York Times ha publicat un article en què recomana viatjar a València en lloc de Barcelona, a l'hora de visitar Espanya, per "refugiar-se" de la massificació turística.

En concret, el periodista Andrew Ferren recomana València en lloc de Barcelona ja que considera que la capital de Catalunya està en els “play-offs” per a convertir-se en "la nova Venècia", mentre que la capital del Túria representa una "menys frenètica dosi d'encant mediterrani cosmopolita".

De València, The New York Times assenyala que té "molts dels mateixos atributs de Barcelona" i destaca que ambdues van ser ciutats emmurallades, però remarca que el cap i casal té un "laberíntic centre ple d'arquitectura gòtica, romànica, renaixentista i barroca".

Així, l'autor realça la varietat d'estils arquitectònics que convergeixen en València i recomana la Llotja de la Seda per als "puristes de l'arquitectura", al mateix temps que destaca el Palau de les Arts i l'arquitectura modernista del Mercat Central i del de Colom, que situa entre "entre els més bells d'Europa".

A més, l'article es fixa en l'IVAM, el primer centre d'art modern d'Espanya, i en el fet que barris "bulliciosos" com el Carme i Russafa "han atret creatius del voltant d'Espanya i Europa”.

També et pot interessar

stats