‘Terra, llengua i feminisme’ seran els eixos del Feslloc 2019

Benlloc presenta la tretzena edició del festival que se celebrarà de l’11 al 13 de juliol.

‘Terra, llengua i feminisme’ seran els eixos del Feslloc 2019
‘Terra, llengua i feminisme’ seran els eixos del Feslloc 2019

L’organització del Feslloc ha presentat la tretzena edició del festival que any rere any ajunta cultura i reivindicació als carrers de Benlloc. De l’11 al 13 de juliol, el municipi de la Plana Alta s’omplirà de música per a reivindicar la singularitat del nostre territori, subratllant el caràcter transformador del festival amb el lema ‘País Valencià: terra, llengua i feminisme’. Així, aquest any el Feslloc aposta per “un discurs polític més explícit” i va un pas més enllà de la reivindicació per la normalització del valencià, l’objectiu irrenunciable d’aquest festival.

Publicació del manifest

L’organització del festival, formada per l’associació sense ànim de lucre Feslloc ─amb participació de l’entitat Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloc─ ha publicat un manifest titulat ‘País Valencià: terra, llengua i feminisme’, pilars fonamentals d’aquesta edició. El manifest destaca el compromís del festival amb la cultura, l’ecologisme, la ruralitat, la llengua i el feminisme, per a declarar-se un espai lliure d’agressions masclistes, LGTBI, antiracista i antislamòfob.

‘Terra’ ha sigut la paraula elegida per a reivindicar els principis ecologistes i ruralistes del Feslloc. El festival es mostra d’aquesta manera compromés en la societat jove i treballadora valenciana, posant el focus en el despoblament i esforçant-se per a fer créixer aquesta cultura minoritzada.

Amb ‘Llengua’ continuaran reivindicant l’objectiu fonamental del Feslloc: la “normalització del valencià com a llengua d’expressió artística i cultural, però també de convivència”.

 

Finalment, ‘Feminisme’ procura que les dones tinguen el protagonisme que es mereixen en el cartell musical i en les xarrades i activitats complementàries del festival. Quasi un 60% de grups d’aquesta edició compten amb dones sobre l’escenari. A més, com sempre, hi haurà un punt violeta, i s’ha organitzat un taller d’autodefensa feminista no mix.

Presentació del cartell de la tretzena edició

Oques Grasses, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, El Diluvi, Tremenda Jauria i Dakidarría seran els caps de cartell de la tretzena edició del Feslloc. Com cada any, la música en valencià serà la protagonista, encara que sempre es compta amb alguns convidats que tot i cantar en altres llengües, són coherents amb els principis del festival. Els Catarres, Pupil·les, La Fúmiga, Ebri Knight, Botifarra i Ahmed Touzani, Mireia Vives i Borja Penalba, Jazzwoman i Balkan Paradise Orchestra, són alguns dels artistes que completen el cartell en què destaca una alta presència de dones a l’escenari.

També et pot interessar

stats