Les termes romanes de Mura es podran visitar a l'agost

L'Ajuntament de Llíria ha reinaugurat aquest conjunt històric per a donar a conéixer els resultats obtinguts en la segona fase d'intervenció.

El jaciment arqueològic de les termes romanes de Mura, a Llíria (Camp de Túria)
El jaciment arqueològic de les termes romanes de Mura, a Llíria (Camp de Túria) / Ajuntament de Llíria

A partir del mes d'agost es podrà tornar a visitar el jaciment arqueològic de les termes romanes de Mura, a Llíria (Camp de Túria). L'Ajuntament vol posar en valor aquest conjunt històric i ha donat a conéixer el resultat dels treballs de la segona fase del projecte de recuperació del santuari oracular i les termes romanes de Mura. Una actuació que ha comptat amb una inversió de 689.000 euros, finançats al 50% pel consistori i les ajudes del programa operatiu de fons europeus de desenvolupament regional (Feder).

La intervenció en aquesta segona fase s'ha centrat en l'excavació i consolidació de les termes menors i el seu entorn, així com la palestra, un element que formava part del conjunt de les termes majors i que funcionava com a espai per a realitzar activitats a l'aire lliure. Aquest jaciment històric, que té una superfície de 3.600 metres quadrats, va ser declarat bé d'interés cultural per la Generalitat el novembre de 2018.

A més de les intervencions, l'Ajuntament ha estrenat en les seues xarxes socials un documental de set minuts on es veuen recreades, per primera vegada, les termes romanes de Mura en la seua edificació original a finals del segle I i que mostra com eren aquests banys, com funcionaven i per què es van construir.

També et pot interessar

stats