'Tempus fugit': l'exposició de la Llotgeta recupera en imatges antics comerços de València

Dos fotògrafs valencians han rescatat les fotografies que feren fa 40 anys a botigues tradicionals de Ciutat Vella, hui desaparegudes

Sombreros Albero és l'únic negoci de la mostra que continua obert al públic / À Punt NTC

Sombreros Albero, abans Sombrerería del León, és l'únic comerç centenari de València que continua obert, d'entre el bon grapat d'establiments que immortalitzaren dos amics fotògrafs fa ara quatre dècades.

Però n'eren molts més: clíniques per a xiquets de bolquers on es restauraven nines trencades, tallers cinematogràfics, negocis de reparació de calcer o botigues on es venien els primers matalassos de goma espuma. Amb el pas del temps, les necessitats canviaren i aquestes botigues hagueren d'abaixar la persiana.

Veient que molts d'aquests negocis familiars començaven a tancar, Toni Benito i Luis Manuel García decidiren capturar-los amb la càmera. "Eixíem a fer fotos pel carrer i veiérem que començaven a desaparéixer ja certs comerços que eren antics, que eren centenaris, i ens va fer pena", relata Toni Benito.

D'aquelles instantànies en blanc i negre quedaren els negatius, que, positivats quaranta anys després, es converteixen en testimoni silenciós d'una València comercial ja desapareguda i que hui es poden veure al centre la Llotgeta, en l'exposició 'Tempus fugit'.

També et pot interessar

stats