El temporal obliga a ajornar una setmana l’anunci dels nominats als Goya

Diverses produccions valencianes, ja preseleccionades per l’Acadèmia de Cine, poden resultar nominades el dilluns que ve.

Estatuetes dels Goya, que està previst lliurar en la gala del 6 de març
Estatuetes dels Goya, que està previst lliurar en la gala del 6 de març / Europa Press

Els aficionats al cine hauran d’esperar fins al pròxim dilluns per a conéixer les produccions, els cineastes i els actors nominats als premis Goya de 2021. El temporal de neu que ha col·lapsat alguns punts de la Península ha obligat l’Acadèmia del Cine a ajornar l’anunci, que inicialment havien a fer aquest dilluns de matí Ana Belén i Dani Rovira.

La lectura dels aspirants als guardons cinematogràfics es coneixeran el dilluns que ve, dia 18, a les onze del matí, en un acte que es retransmetrà per internet i al qual també assistirà el president de l’Acadèmia de Cine, Mariano Barroso.

A la Comunitat Valenciana s’espera amb interés aquest anunci, perquè diverses produccions amb segell valencià poden aconseguir la nominació. Set d'aquestes són curtmetratges. Entres aquests treballs preseleccionats per als Goya es troben dos curts de ficció, dirigits pels cineastes Adán Aliaga i David Valero, els dos de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí).

D’altra banda, El desitjat, d'Óscar Bernàcer, i A la cara, de Javier Marco, són altres dels curtmetratges valencians que podrien optar a l'estatueta en la categoria de curtmetratge de documental i ficció respectivament.

Lliurament especial per a la ciutat de València

L’edició de la gala d’enguany dels Goya es viurà de manera especial a València, ciutat que serà, juntament amb Madrid i Màlaga, subseu dels premis que està previst lliurar el 6 de març. Aquesta gala serà l’aperitiu de la que València acollirà l’any que ve, quan serà seu única dels guardons, i que servirà de tancament a l’any Berlanga, que se celebra al llarg de 2021.

També et pot interessar

stats