La telefonada de les falleres majors de València 2020 canvia de data enguany

Es retarda fins al 16 d'octubre i la Proclamació a l'hemicicle serà a l'endemà, el dia 17.

Marina Civera, FMV 2019, a sa casa quan va rebre la telefonada de Joan Ribó l'any passat
Marina Civera, FMV 2019, a sa casa quan va rebre la telefonada de Joan Ribó l'any passat

Feia tres anys que la telefonada de l'alcalde a les falleres majors de València havia tingut lloc el dia 10 d'octubre. Era justament un dia després de la processó cívica del 9 d'octubre en què participen les representants falleres de l'any en curs i que s'entén, dins del món faller i com a norma no escrita, com l'acomiadament oficial. Però enguany eixa rutina de fer la telefonada just el dia següent al dia de la Comunitat Valenciana queda posposada a causa d'un viatge oficial que té en agenda l'alcalde de València, Joan Ribó.

El 10 i 11 d'octubre, Ribó haurà d'estar a l'Índia amb motiu de la World Design Assembly (la trobada bianual de l'Organització Mundial del Disseny) on es nomenarà oficialment València com la Capital Mundial del Disseny 2022. Per tant, la cita fallera més esperada de la tardor haurà d'esperar a una setmana després.

Enguany la telefonada de l'alcalde a les Falleres Majors de València 2020 serà la vesprada del dimecres 16 d'octubre, mentre que la Proclamació a l'hemicicle de l'ajuntament de València de les noves representants de les Falles i les seues corts d'honor serà 24 hores després, el dijous 17 d'octubre.

També et pot interessar