El teatre valencià arriba als Max amb bones perspectives

El conseller Vicent Marzà ha rebut aquest dijous els nominats als Premis Max de Teatre.

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, amb les persones nominades als Premis Max de Teatre 2018
El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, amb les persones nominades als Premis Max de Teatre 2018

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha rebut aquest dijous una representació de les nominacions valencianes als Premis Max, juntament amb representants de l'Institut Valencià de Cultura, la Diputació de València i l'SGAE. Les arts escèniques valencianes arriben a aquesta edició amb bones perspectives amb les 10 nominacions en quasi totes les categories. Els guardons es donaran a conéixer el 18 de juny en una gala que es farà a Sevilla. 

Entre els nominats destaca el musical Tic-Tac, coproduït per l'Institut Valencià de Cultura i  la Diputació de València, que ha obtingut dues nominacions: a millor espectacle musical i millor composició musical. El muntatge està escrit per Rodolf Sirera i Pasqual Alapont, i interpretat  per Josep Zapater, Noèlia Pérez, Ramón Ródenas i Carles Alberola, entre d'altres. També amb dues nominacions, destaca Madito otoño, de la companyia valenciana La Subterránea, que opta a millor espectacle revelació i millor autoria revelació. 

La companyia Visitants aconsegueix dues candidatures per Olea: millor espectacle de carrer i millor il·luminació. Bambalina Teatre Practicable també ha sigut reconegut amb una nominació a millor espectacle infantil, juvenil o familiar per Kiti Kraft.  Isabel Requena obté una nominació a millor disseny de vestuari pel seu treball en El verí del teatre, producció de Teatre Micalet a partir del clàssic de Rodolf Sirera.  El director Joan Peris l'adapta al context femení de la mà de les interpretacions de Cristina Garcia i Pilar Almeria. 

També són candidats als premis Ángel Solo i Adolfo Fernández, millor adaptació o versió pel seu treball en En la orilla, basada en la novel·la de Rafael Chirbes. L'actor avilés Nacho Sánchez està nominat al premi a millor actor protagonista pel seu treball en Iván y los perros, de la companyia La Pavana. 

Max d'honor a Sanchis Sinisterra

 

El dramaturg, director i pedagog valencià José Sanchis Sinisterra rebrà el premi MAX d'honor 2018, per "una trajectòria immensa, el seu compromís social i el seu caràcter emprenedor", tal com han destacat el comité organitzador del guardons. Sanchis Sinisterra és autor d'obres com ¡Ay, Carmela! (1986), Ñaque o de piojos y actores (1989), El lector por horas (1999) o Sangre lunar (2001).

En declaracions als mitjans, el conseller Marzà ha valorat totes aquestes nominacions com la confirmació que les arts escèniques valencianes són "un referent en l'àmbit estatal". 

També et pot interessar

stats