El Teatre Principal de València acull un homenatge multitudinari a l'artista Carles Santos

Més d'un centenar de persones participen en la producció multidisciplinària ‘Santos, i ara què?’, de l'Institut Valencià de Cultura.

El Teatre Principal de València acull un homenatge multitudinari a l\'artista Carles Santos
El Teatre Principal de València acull un homenatge multitudinari a l'artista Carles Santos

Aquest dimecres a partir de les 21 hores tindrà lloc l'homenatge a Carles Santos, compositor, escultor, fotògraf, poeta i dramaturg de Vinaròs, que va morir el 4 de desembre passat. Tot i que està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, moltes altres entitats com ara la Fundació Caixa Vinaròs, la Universitat de València, Pere Portabella-Films 59, Pianos Clemente o Adif han volgut afegir-se a aquesta iniciativa, que acollirà el Teatre Principal de València.

El títol de la producció per a homenatjar aquesta figura clau de l'escena i la música contemporània valenciana prové d'una pregunta que Joan Brossa li va plantejar ja fa temps: "Toques molt bé el piano, però i ara què?". I així, Santos, i ara què? reflecteix l'ànsia d'experimentar i de créixer que inspirà l'artista durant tota la seua vida.

L'espectacle tindrà un caràcter multidisciplinari i barrejarà música, dansa, poesia, pirotècnia i foc. Molts col·laboradors habituals de l'artista, com ara l'actor Pep Cortes o la ballarina Sol Picó, han volgut participar-hi. També s'ha creat per a aquest espectacle el Cor Tramuntana Tremens, format per 18 cantants que hi col·laboren desinteressadament i que rep el nom de l'obra que van estrenar l'any 1989 amb Carles Santos, i amb què recorregueren els principals festival de tot Europa.

El grup de teatre Scura Plats, la Unió Musical de Llíria, la pirotècnia Peñarroja, el percussionista Jesús Salvador Chapi i diferents colles de dolçainers i tabaleters, entre molts altres artistes i agrupacions, formaran part d'aquest homenatge que promet convertir-se en un esdeveniment inoblidable.

El director del muntatge, Ximo Solano, assegura que Carles Santos serà una figura omnipresent i que el públic podrà sentir la seua veu i la seua presència.

Aquest dilluns el pianista Óscar Campos visitarà alguns llocs molt transitats de la ciutat de València, amb un camió i un piano, i interpretarà obres de Carles Santos per a gravar un documental que arreplegue les opinions dels vianants sobre la seua música.

També et pot interessar

stats