El Teatre Principal d’Alacant celebra els 175 anys amb una exposició

Més de 500 documents conviden a endinsar-se per les mil i una capes d’aquest edifici tan emblemàtic

El Teatre Principal d'Alacant celebra els 175 anys amb una exposició
Inma de la Concepción
Marta López
03 de febrer 2022 - 00:00

El Teatre Principal d'Alacant fa 175 anys i ho celebra amb una exposició commemorativa a la Llotja del Peix que recorre el passat i el present del coliseu com a aparador i motor de les arts escèniques, i de la societat alacantina.

La mostra commemorativa ens endinsa per les mil i una capes del teatre mitjançant cinc-cents documents que conviden a redescobrir-lo en un calidoscopi de cartells, de posades en escena memorables d'estrenes i de projectes com el de la residència de producció José Estruch.

Entre altres, s’inclouen el treball anònim de qui fa possible la màgia darrere de l'escena i els diaris de cadascuna de les funcions, en una línia de temps. 

Tot plegat “ens acosta a aquest far cultural que és el teatre per a la societat a través de les arts escèniques en tota l'amplitud i a través de la història”, en paraules de la comissària de l'exposició, Juana María Salobre.

L’autor, productor i actor teatral Tomàs Mestre destaca com a particularitat del Teatre Principal d’Alacant que el seu volum permet acollir espectacles de gran format, cosa que el fa ser versàtil i acollir no només teatre, sinó també música i altres manifestacions, com el circ o produccions que inclouen text. 

La mostra es pot visitar fins al 18 d'abril a la Llotja del Peix d'Alacant.

També et pot interessar

stats