Teatre per a explicar la Unió Europea

Catorze estudiants estrangers, sis espanyols i un refugiat formen part d'Escena Erasmus, que aquest dimarts estrena 'Una cançó per a Europa'.

Teatre per a explicar la Unió Europea

En plena ressaca de les eleccions europees, Escena Erasmus estrena Una cançó per a Europa, un espectacle en forma de comèdia amb cançons d'estils i èpoques distintes que pretén mostrar el vessant més positiu del vell continent enfront de l'auge de l'extrema dreta. I tot interpretat per estudiants de la Universitat de València: catorze estudiants estrangers, sis espanyols i un refugiat.

Després, eixiran de gira. Més de 100 municipis valencians han demanat acollir una funció, però només 14 tindran aquesta sort. Actuaran en grans teatres, però també en escenaris més menuts i places de pobles per a recuperar l'esperit del grup La Barraca, de García Lorca, que als anys trenta va dur els clàssics del teatre espanyol als pobles més menuts d'Espanya.

Escena Erasmus és un projecte europeu que va nàixer fa deu anys com a taller internacional de teatre, de la mà de la companyia Crit i la Universitat de València. Tres estudiants valencians van veure la necessitat de crear una estructura que permetera que els erasmus foren protagonistes de la vida cultural de la ciutat, després d'haver viscut ells mateixos l'experiència d'estar fora i no poder participar activament al lloc on residien com a erasmus. Més de 300 estudiants hi han participat ja i el projecte està viu en dotze universitats europees més. També ha sigut premiat per fomentar la cultura i l’europeisme entre els joves.

També et pot interessar