El teatre de la Comunitat Valenciana recupera els Premis de les Arts Escèniques, desapareguts en 2010

L'1 d'octubre es donarà a conéixer els guardonats en una gala que retransmetrà en directe la radiotelevisió pública À Punt.

El teatre de la Comunitat Valenciana recupera els Premis de les Arts Escèniques, desapareguts en 2010

El teatre de la Comunitat Valenciana recupera els Premis de les Arts Escèniques desapareguts en 2010. Després de 8 anys, el món del teatre valencià tornarà a rebre un reconeixement pel seu treball amb uns guardons propis. Hui s'han presentat al Teatre Principal de València els Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana que es lliuraran l’1 d'octubre. La gala d’entrega, amb el títol Tots a escena, serà retransmesa en directe per la televisió dÀ Punt i en horari de màxima audiència, segons ha confirmat la directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco. 

L'objectiu d'aquesta recuperació, com ha assenyalat el conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, és enfortir i fer visible el sector: "Els Premis de les Arts Escèniques suposen un pas avant per a fer visible i reconéixer les arts escèniques valencianes". 

Els guardons reconeixen les produccions i els professionals més destacats de l’últim any en 16 categories diferents i inclouen, també, un premi d’honor a tota una trajectòria. Així es premia la millor direcció escènica; la millor direcció coreogràfica; el millor actor; la millor actriu; el millor ballarí; la millor ballarina; el millor espectacle per a xiquets, xiquetes o joves; el millor espectacle de circ o espectacle de carrer; el millor text; la millor versió, adaptació o traducció; la millor composició musical; la millor escenografia; la millor il·luminació; el millor vestuari; el millor espectacle de dansa; el millor espectacle de teatre; i un premi d'honor.

Les nominacions i els premiats finals seran triats per la comissió de representants de les associacions professionals de les arts escèniques que conformen la Mesa de la Cultura Valenciana (MECUV). La llista de nominats es farà pública la segona setmana de setembre. Els premis van nàixer en 1992, però es van eliminar en 2010.

La gala té el lema Tots a escena, i un concepte integrador que es veurà reflectit amb la presència d'actuacions en directe de teatre de carrer, dansa, teatre per a xiquets i xiquetes i música en directe. La posada en escena serà àgil i elegant, amb l'objectiu de convertir-se en una autèntica festa per a homenatjar la diversitat estilística, social i territorial de les arts escèniques valencianes.

La gala estarà dirigida per Santiago Sánchez, un dels directors teatrals valencians més prestigiosos, conegut pel seu treball al capdavant de la veterana companyia l'Om Imprebís. També comptarà amb la música a cappella del grup Melòmans i amb l'humor del presentador i mestre de cerimònies Rafa Alarcón, actor valencià.

També et pot interessar

stats