El teatre clàssic torna al jaciment de l’Alcúdia d’Elx amb set representacions

El festival que organitza la Universitat d’Alacant reprén les representacions presencials amb companyies de formació i professionals

Una representació al jaciment de l'Alcúdia d'Elx en una edició anterior del festival de teatre clàssic
Una representació al jaciment de l'Alcúdia d'Elx en una edició anterior del festival de teatre clàssic / Universitat d'Alacant

El jaciment arqueològic de l’Alcúdia torna a acollir les representacions de teatre clàssic. Després del parèntesi al qual va obligar la pandèmia l’any passat, aquest dimecres comença una nova edició del festival que organitzen la Universitat d’Alacant i la Fundació Universitària l’Alcúdia d'Investigació Arqueològica en aquest espai emblemàtic.

L’alumnat de l’Aula de Teatre d’aquesta universitat l’inaugurarà les representacions amb Medea. Després hi haurà sis representacions més de teatre a l’aire lliure, dues de teatre d’ensenyament i quatre de teatre professional. Fins al divendres s’han programat els espectacles de teatre d’ensenyament, mentre que la setmana que ve les representacions estaran a càrrec de companyies professionals.

Així, la companyia de teatre de la Universitat Miguel Hernández d'Elx representarà Leonardo aquest dijous, mentre que Ifigenia en Áulide, una proposta de la Nau Argo, la companyia teatral del Col·legi Immaculada Jesuïtes d'Alacant, es veurà a l’escenari divendres. Els espectacles començaran a les deu de la nit i les entrades costen cinc euros.

Programació fins al dia 23

La setmana que ve serà el torn de les companyies professionals. En aquesta part del festival està prevista la representació de Molt de soroll per no res el dimarts 20 de juliol, i Cayo César l’endemà. Aquest consolidat festival dedicat al teatre clàssic també ha previst la representació de Miles gloriosus el dijous 22 de juliol per part de Teatre de Paper Produccions i Burlas de amor de doña Barroco, el divendres 23 de juliol. En el cas del teatre professional, les localitats costaran 12 euros.

Aquest consolidat festival recupera enguany les representacions presencials, després que la situació sanitària obligara l’estiu passat a fer les representacions en línia. L’edició d’enguany, coincideix, a més, amb el 25é aniversari de la Fundació l’Alcúdia, l’entitat que treballa per la investigació i la conservació del patrimoni arqueològic de les restes localitzades en aquest espai. 

També et pot interessar

stats