Taylor Swift triomfa en una gala dels Music Vídeo Awards de l'MTV dominada per les dones i el hip hop

L'estrela del pop nord-americana s'endú nou premis: artista de l'any, videoclip de l'any, cançó de l'any i cançó pop, a més de direcció, àlbum de l'any, millor espectacle de l'estiu, cinematografia i efectes visuals

Taylor Swift rep el premi a la millor cançó Pop durant els MTV Vídeo Music Awards en el Prudential Center, en Newark, Nova Jersey, els EUA
Taylor Swift rep un premi durant els MTV Vídeo Music Awards en el Prudential Center de Newark, Nova Jersey, EUA / Brendan Mcdermid (Reuters)

L'estrela del pop Taylor Swift va triomfar aquest dimarts amb el seu tema Anti-Hero en una llarga gala dels premis Music Vídeo Awards (VMA) del canal de música MTV, que va estar dominada per les dones, les celebracions de l'aniversari del hip-hop i una confusió d'última hora.

Taylor Swift, que està arrasant amb la gira "The Eras", era la més nominada i va complir les expectatives emportant-se els guardons més cobejats: artista de l'any, videoclip de l'any, cançó de l'any i cançó pop, a més de direcció, ja que va ser ella mateixa qui es va posar darrere i davant de la càmera

Swift, que optava a onze estatuetes d'astronauta, se'n va emportar finalment nou: també va recollir les d'àlbum de l'any, millor espectacle de l'estiu, cinematografia i efectes visuals.

No obstant això, l'MTV va sembrar la confusió quan, després de quatre hores, va finalitzar la gala en el Prudential Center (Nova Jersey, EUA) sense donar a conéixer els guanyadors de diverses categories, que després va anar actualitzant en X (abans Twitter) i en el seu web sense atendre les preguntes dels mitjans.

Les dones llatines acaparen l'escenari

En general, i a pesar de l'imprevist, va ser una gala especial per a les dones, que copaven per primera vegada totes les candidatures a artista de l'any, i sobretot per a les dones llatines, que van fer seu l'escenari recollint premis, com Shakira, Karol G i Anitta, i fent actuacions trepidants i acolorides.

La colombiana Shakira es va emportar un guardó d'homenatge a la seua carrera, el Vídeo Vanguard Award, que va dedicar a la seua "gent llatinoamericana", i després en va recollir un altre amb la seua paisana Karol G per la seua col·laboració a TGQ, en el qual es van recordar de Barranquilla i Medellín, les seues ciutats.

Shakira va protagonitzar un dels grans moments de la gala: va comprimir els seus èxits en un trepidant popurri de 10 minuts en el qual li va donar temps a ballar, a moure els seus famosos malucs, a "surfejar" sobre el públic i a pujar a un podi que s'elevava en l'aire.

També van destacar els espectacles d'Anitta, que primer va oferir funk brasiler i després una curiosa col·laboració amb el grup de K-pop Tomorrow x Together; Cardi B, que es va reunir amb Meghan Thee Stallion; i Karol G, que va fer ressonar reggaeton a la sala.

A part, Fat Joe i Thalía van presentar el premi de la categoria llatina, en el qual va repetir Anitta per segon any amb Funk rave, i van assenyalar que la "música llatina va aconseguir 1.000 milions de dòlars" en 2022, una creixent popularitat clarament reflectida en aquesta gala de la MTV.

Aniversari del hip-hop

El hip-hop va ser un altre dels protagonistes coincidint amb el 50 aniversari del gènere, amb un concert de tancament en el qual van estar pioners com Grandmaster Flash, LL Cool J, Lil Wayne i Nicki Minaj, que es va emportar el premi a millor videoclip en aquest gènere per Super Freaky Girl.

Una estona abans, P. Diddy, que va rebre el premi Icona Global, va fer un repàs per les seues cançons més populars, en el qual es va acompanyar de Keyshia Col·le. També va haver-hi altres noms destacats com el de la jove rapera Hisse Spice, millor nova artista.

L'MTV va repartir diversos guardons per gènere musical i enguany va estrenar el d'Afrobeats, que va recaure en el cantant nigerià Rema pel seu tema Calm Down juntament amb l'estatunidenca d'origen mexicà Selena Gómez.

També et pot interessar

stats