La Taula de les Arts Visuals demana al consell rector de l’IVAM que es pronuncie sobre el polèmic comiat del director del museu

José Miguel García Cortés denuncia motius polítics per a no renovar-li el contracte.

Vestíbul de l'IVAM
Vestíbul de l'IVAM / @gva_IVAM

La Taula de les Arts Visuals (TAV), constituïda recentment, ha demanat conéixer quina és la postura del consell rector de l’IVAM davant la polèmica protagonitzada aquesta setmana pel director de la institució, José Miguel García Cortés, que ha denunciat motius polítics en la decisió de la Conselleria de Cultura de no renovar-li el contracte.

El contracte de Cortés acaba al setembre i té la possibilitat de fer dues pròrrogues més. Al seu parer, si la gestió ha sigut bona, caldria que continuara en el projecte, com es fa en altres grans museus, però la Conselleria de Cultura explica que la decisió no té a veure amb Cortés, a qui convida a presentar-se de nou al concurs, sinó a una qüestió legal.

La TAV ha manifestat el seu compromís de funcionar com un Observatori de la Cultura i fer un seguiment de la situació actual i del procés de concurs públic per a cobrir la plaça vacant de l’IVAM, on exigirà el compliment de les bones pràctiques i de la igualtat de gènere.

Per a aquesta plataforma cultural, “en els últims anys hem aconseguit que es comencen a implementar les bones pràctiques en la gestió de les institucions culturals, enfront de les arbitrarietats polítiques que vam patir en un passat pròxim i que van ocasionar el descrèdit de la institució de l’IVAM”.

Per això, asseguren en un comunicat, cal que la renovació de la direcció de l’IVAM es realitze “amb criteris de transparència, comptant amb els òrgans de govern de la institució en aquest procés”.

Des de la TAV demanen al consell rector de l’IVAM que es pronuncie sobre les decisions de futur de la institució, tant en la redacció de les bases per a la designació de director o directora de l'IVAM com en la designació de la comissió d'experts i expertes que procediran a l’elecció, consensuant els noms que hauran de configurar-la.

La Taula de les Arts Visuals és una plataforma independent vinculada a l'art contemporani de la Comunitat Valenciana, creada per a propiciar un diàleg entre les institucions culturals i la ciutadania, així com millorar les polítiques vinculades a la creació visual, tant en el seu funcionament, respectant les bones pràctiques, com en la seua promoció social.

També et pot interessar

stats