Tast a Aldaia de sopada i orelletes. Dolços típics de la població de l'Horta Sud

Aquest diumenge centenars de veïnes i veïns d'Aldaia han degustat el famós dolç a la comarca. Comencen les I Jornades Musicals i Gastronòmiques.

Jornades musicals i gastronomiques a Aldaia |
Jornades musicals i gastronomiques a Aldaia |

Centenars de veïnes i veïns han assistit hui a les I Jornades Musicals i Gastronòmiques. El plat fort ha sigut molt dolç. Les dones més majors d'Aldaia ens han explicat als periodistes d'À Punt Mèdia quin és el secret d'arribar a la perfecció amb aquesta delicadesa. Es tracta de mesclar sense descans els dos ingredients bàsics: ametla i sucre. Es consumeix sobretot en les grans ocasions, en les festes grans del poble, naixements, bodes... 

La rica i dolça cuina de la gastronomia pròpia de l'Horta de València té en aquests dolços un dels seus millors exponents. Aquesta sopada és gelatinosa i líquida, i es menja acompanyada d'una espècie de galeta anomenada orelleta, que com el seu nom indica, té forma d'orella i es fan més grans o més menudes a gust de la persona que les fa.

El tast d'aquestes postres, úniques i identitàries de la gastronomia d'Aldaia ha servit de colofó hui al tancament de l'acte d'inauguració del monòlit que s'ha instal·lat al parc de les Oliveretes, en memòria de les 200 famílies aldaieres que acolliren xiquetes i xiquets de Madrid en els anys posteriors a la Guerra Civil Espanyola.  

També et pot interessar

stats