Tamarit fa tremolar la plaça dels Estels amb 148 quilos de pólvora

Els d’Alfarrasí han incorporat sirenes a la disparada seguint la seua vocació de recuperar efectes clàssics

Mascletà de la Pirotècnia Tamarit a les fogueres del 2023
Mascletà de la Pirotècnia Tamarit a les fogueres del 2023 / À Punt NTC

Els 148 quilos de pólvora de la pirotècnia Tamarit han aconseguit fer tremolar la plaça dels Estels, que aquest divendres ha lluït de gom a gom en la penúltima de les mascletaes de les Fogueres del 2023 i que ha vibrat amb el terratrémol terrestre, aeri i també digital que la pirotècnia valenciana havia preparat.

En un inici amb molt de ritme, una seqüència digital s'ha anat alternant amb fum de colors, trons terrestres i efectes aeris sonors i de color, mentre que una segona fase aèria ha estat monopolitzada per les sirenes, un element clàssic en les disparades valencianes.

"La pirotècnia és, bàsicament, tradicional i artesania. D'ací, que un dels nostres objectius siga recuperar efectes que formen part de la pirotècnia clàssica, i un d'ells, són les sirenes, ha explicat. En acabar la mascletà, Tamarit ha explicat que la pirotècnia és, bàsicament, tradicional i artesania" i per això un dels seus objectius és recuperar efectes que formen part de la pirotècnia clàssica, entre ells estan les sirenes.

El cos principal de la mascletà l'han configurat sis fases de trons terrestres, que s'han anat incrementant, tant en ritme com en potència, i que han estat sempre acompanyats amb efectes de color, trons aeris i efectes sonors.

La disparada de Pirotècnia Tamarit, d'Alfarrasí (Vall d’Albaida) ha conclòs amb un explosiu bombardeig aeri i li ha seguit, a gran velocitat, un joc terrestre de trons, el preàmbul del colp final de trons aeris, que han tancat els 6 minuts i 39 segons d'espectacle pirotècnic.

A més de l'alcalde i les belleses del foc, a la mascletà han assistit la cap de llista de Compromís al Congrés per València, Àgueda Micó, i la presidenta de Caminant Junts, Macarena Olona.

També et pot interessar

stats