El taller Carbonell, cinc generacions fent palmitos

L'artesania i la tradició han cridat l'atenció de Dior i han format part dels accessoris d’una desfilada a Sevilla

El taller Carbonell, cinc generacions fent palmitos / À Punt NTC

El taller Carbonell, ubicat al carrer de Castelló de València, fa cinc generacions que fa palmitos. L'artesania i la tradició d’aquest taller han cridat l'atenció de la firma francesa Dior i van formar part dels accessoris d’una desfilada a Sevilla fa només unes setmanes.

Paula Carbonell és dissenyadora de moda i la responsable de mantindre el llegat centenari d'Abanicos Carbonell. Encapçala la cinquena generació, des que el seu rebesavi comprà la fàbrica el 1860, i participà en l'elaboració artesanal d'aquests ventalls 100% valencians.

“Nosaltres som artesans. Ens agrada la qualitat, el detall i dedicar-li estima i cura. Ens agrada fer les coses bé”, assegura Carbonell.   

Dos-cents anys d’història, qualitat i tradició que no passaren desapercebuts per a Dior. Maria Grazia Chiuri, l'actual directora creativa de la firma francesa, va vindre a València per a conéixer de primera mà els materials i el procés de fabricació abans d'incloure'ls en la seua col·lecció.   

Paula ens ha confessat que no és la primera vegada que col·labora per a grans firmes. Però, des que els seus palmitos formaren part de la desfilada a Sevilla, les vendes s’han catapultat. “L'endemà teníem la pàgina web desbordada de comandes”, afirma. 

De seda, amb randa, pintats, per a ús quotidià o d'alta costura, però sempre distingit per les línies mestres d'aquest taller valencià.

També et pot interessar