Tales s'ompli d'art i cultura per a posar en valor les zones rurals

El festival itinerant FES Espadà pretén vertebrar els 19 pobles de la serra amb les arts escèniques.

Segona edició del FES Espadà
Segona edició del FES Espadà

El FES Espadà celebra la segona edició. Es tracta d'un festival itinerant d'arts escèniques que pretén vertebrar la serra d'Espadà i posar en valor les zones rurals d'una manera lúdica i cultural, segons explica la directora artística, també actriu i ballarina, Pepa Cases. Aquest festival s'emmarca dins de la XVI Trobada de Pobles de la Serra d’Espadà que organitzen cada any els 19 municipis del parc natural.

Enguany el FES Espadà s’ha celebrat a Tales, localitat que han visitat nombroses persones tant dels municipis pròxims com veïns arribats, fins i tot, d'altres províncies. I és que el projecte FES aconsegueix reunir artistes nacionals i internacionals en una programació pensada per a tots els públics on els llocs més emblemàtics de cada municipi són les millors escenografies. Els artistes i els habitants gaudeixen en convivència de les millors arts de carrer.

Circ, dansa, música, teatre i humor han compost una programació variada que ha deixat molt bon sabor de boca en la primera jornada. L'humor familiar de l'italià Mario Levis ha inaugurat el festival, el grup de música tradicional local de dolçainers i tabaleters ha acompanyat el públic, els ballarins de la companyia catalana Dimpro Dance Company han deixat empremta en uns espectadors hipnotitzats pels seus moviments. Carol Tomàs i Pau Blanco han posat l'agulla d'or a la nit màgica que, entre riures, ha deixat amb ganes de tornar a la localitat que ha acollit aquesta proposta cultural amb els braços oberts.

Aquest esdeveniment patrocinat majoritàriament per l'Ajuntament de Tales continuarà diumenge amb dues actuacions per al públic familiar. Un espectacle de teatre íntim de la companyia francesa La batahola i l'art de l'hula-hoop fet dona amb la italiana Silvia Martini.  

També et pot interessar

stats