Supersubmarina torna per a “celebrar la vida” amb el llibre que relata l’accident que els va apartar dels escenaris

La tragèdia va ocórrer l’any 2016, quan la banda indie tornava de tocar en el Medusa Festival de Cullera

Supersubmarina
Elena Riego
04 d'abril 2024 - 18:05

Esgotaven les entrades dels seus concerts i eren cap de cartell en molts festivals. Quan Supersubmarina estava en el punt àlgid de la seua carrera, un fatídic 14  d'agost del 2016, es va fer el silenci per a la banda de Baeza, Jaén. El greu accident de trànsit que els músics van patir quan tornaven a casa després del seu últim concert en el festival Medusa de Cullera els va apartar dels escenaris, les càmeres i els focus. 

Després de huit anys de dubtes infinits, i una recuperació que encara continua, els quatre membres de la mítica banda indie han reaparegut per a presentar Algo que sirva de luz, el llibre que relata la història d’èxit de Supersubmarina i l’accident que va congelar la seua prometedora trajectòria musical.  

El grup ha revelat aquest dijous part del contingut del llibre que ix a la venda hui i està escrit pel periodista Fernando Navarro. Els quatre amics han aguantat amb la respiració continguda els quasi dos minuts d'aplaudiments amb què els seus familiars i cent seguidors, reunits al madrileny Teatro Pavón, han celebrat la seua tornada. 

Una reacció d'afecte que Juanca, el bateria, ha apaivagat amb un "no vull llàgrimes". "Un concert és més fàcil que això. Crec que és una cosa que ens mereixíem, rebre tot l'afecte del públic i celebrar-lo", ha afegit. Juanca també ha presentat La maqueta, a la venda el 12 d'abril i on donen a conéixer les primeres cançons de la seua carrera que van gravar quasi de manera artesanal.

Segons ha afirmat Navarro, amb Algo que sirva de luz ha volgut fer com Truman Capote o Gai Talese, "contar la realitat". Per a això va entrevistar els quatre membres de la banda i seixanta persones, entre les quals estan els seus pares, parelles, amics, treballadors del seu segell discogràfic i, fins i tot, els metges que els van atendre després de l'accident.

Per tot això, segons ha expressat Jaime, guitarra del quartet de Jaén, Navarro és el culpable que aquests quatre amics es tornaren a unir. "Ens va ajudar a reconciliar-nos, a recuperar el contacte, perquè l'havíem perdut. Ens va ajudar a reconciliar-nos amb la vida i amb Supersubmarina [...] Estem ací per a celebrar la vida, va poder ser més dur del que va ser", ha afirmat.

També et pot interessar

stats