El suïcidi de la pintura a la Fundació Bancaixa

180 peces de l'artista valencià Uiso Alemany amb una estètica postmoderna i radical.

VÍDEO | El suïcidi de la pintura a la Fundació Bancaixa

"El suïcidi de la pintura" és el títol sota el qual l'artista valencià Uiso Alemany presenta a la Fundació Bancaixa més de 180 peces. Des d'una estètica postmoderna i, fins i tot radical, l'artista fuig una vegada més dels límits establits i explora les possibilitats extremes de la pintura per a bolcar sentiments i reflexions, barrejant pintura i escultura amb llenços ondulats on els elements figuratius ignoren els marcs.

Uiso Alemany utilitza un traç arriscat i visceral, amb què, lluny d'acomodar-se i caure en la rutina, abraça el risc en la composició i es manté fidel a un discurs radical, on s'aprecien les arrels valencianes, però també l'esperit nòmada que l'ha dut a explorar Europa i el desert africà. Cuba i el Brasil també hi estan molt presents. Amb uns rostres dislocats i elements que semblen rajoles, l'artista llança preguntes constants sobre l'alienació d'una societat esclava de la bambolla immobiliària. 

Aquesta mostra recull 23 peces de gran format i 160 dibuixos menuts que Uiso Alemany ha produït al llarg dels tres últims anys. Es podran visitar a la Fundació Bancaixa fins al 24 de febrer.

També et pot interessar

stats