Suera torna a les arrels amb la Mostra etnològica

L’inici d’aquesta 26a edició l’ha marcat, com mana la tradició, el bàndol de l’agutzil

Ambient de la Mostra etnològica de Suera / À Punt NTC

Suera (Plana Baixa) torna aquest diumenge a les arrels amb la 26a edició de la Mostra etnològica. Durant el matí no han faltat als carrers forners, esparters, pastors i molts altres oficis tradicionals que anys arrere donaren personalitat al municipi, i que es converteixen ara en un atractiu més per a visitar-lo.

L’inici d’aquesta nova edició l’ha marcat, com mana la tradició, el bàndol de l’agutzil. Des d’aleshores s’ha pogut gaudir d’una mostra ben completa amb escenificacions, exhibicions i productes tradicionals.

“Estem molt contents i agraïts que, 26 anys després, la nostra mostra continue endavant, creixent i sent una cita molt rellevant a la província i la declaració com a festa d’Interés Turístic Autonòmic ho avala”, ha manifestat José Martí, alcalde del municipi i president de la Diputació.

“Per als visitants "Suera, un poble al carrer" és només un diumenge, però per a nosaltres són mesos i mesos de feina; muntatges, assajos i molta preparació sense deixar mai de buscar com millorar i afegir més valor en cada edició”, assenyala Enrique Salvador, president del centre cultural.

El ritual de la Solispassa, la boda de la viuda, l’exposició d’indumentària o la de la matrona, són reclams que se sumen a la programació habitual i a les novetats que es van introduir en el 25 aniversari.

També et pot interessar

stats