Sueca es transforma, amb més de 15 escenaris, per a la Mostra Internacional de Mim

L’any passat es van esgotar les entrades i, enguany, s'han duplicat funcions.

Imatge del MIM 2017
Imatge del MIM 2017 / Francesc Vera Casas (web oficial MIM)

La Mostra Internacional de Mim de Sueca (Ribera Baixa) d'enguany se celebrarà entre els dies 19 i 23 de setembre. Els detalls de l'edició numero 29 de la Mostra d’enguany s'han presentat hui, 5 de setembre, en una roda de premsa. Sueca es transforma amb més de 15 escenaris i 48 representacions gratuïtes al carrer i altres espectacles de sala amb preus reduïts. Aquest festival està dedicat específicament a exhibir espectacles de teatre en els quals la gestualitat, el mim, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic de l’espectacle.

La 29ena edició presenta una mostra consolidada en espectacles de gestualitat. Joan Santacreu, el director de la mostra, comenta que, cada any, es fa difícil escollir les propostes d'espectacles que es presentaran al públic. "Cada any es fa molt difícil la tria perquè el llistó està molt alt", confirma Santacreu. Per a l'edició d'enguany, hi arriben espectacles des de Xile, Noruega, Portugal i el Regne Unit, però també de l'àmbit espanyol, com ara Sevilla, Catalunya, el País Basc i València. Segons el director, aquest esdeveniment cultural es converteix en una finestra al món, i és una oportunitat per a mostrar la producció valenciana en l'àmbit internacional. En aquest festival veurem companyies valencianes, ara com Maduixa i el seu Working progress, la companyia Escandall Teatre de Vila-real, que estrena l'espectacle XX, la Finestra Nou Circ i Mou Dansa, entre d'altres.

La mostra té lloc durant la tercera setmana de setembre, i està organitzada per l’Ajuntament de Sueca, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Fundació Bancaixa. Compta, també, amb la col·laboració i el patrocini de diverses associacions i empreses.

El MIM és uns dels festivals del gest més reconeguts a Espanya, i ha tingut més de 22.000 espectadors en cada una de les últimes edicions. El MIM ha acollit la presència de companyies com La Fura dels Baus, Sèmola Teatre, Vol-Ras o Comediants (Barcelona), Stalker Stilt Theatre (Austràlia), Dram-Bakus, Jo Bithûme i La Jacquerie (França), Yllana (Madrid), CVOCI-Mims Bojos de Praga (República Checa), Jango Edwards i Avner Eisenberg (EUA), Pantakin da Venezia i el Teatro Scientífico di Verona (Itàlia), Xarxa Teatre, Visitants, el Circo Gran Fele, la companyia Maduixa o El Pont Flotant, totes aquestes entre les més de cent companyies que hi han participat.

També et pot interessar

stats