Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Sueca torna a convertir-se hui en l'epicentre de la gastronomia en el 64é Concurs Internacional de Paella Valenciana

Per primera vegada en la seua història hi haurà participants dels cinc continents

Imatge d'arxiu del Concurs Internacional de Paella de Sueca / Europa Press

Sueca (Ribera Baixa) torna a convertir-se un any més en l'epicentre mundial de la tradició i l'excel·lència culinària al voltant del nostre plat més universal: la paella valenciana. El passeig de l'Estació és l'escenari en què se citaran professionals, els millors, arribats dels cinc continents, perquè, per primera vegada en la seua història, en el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca hi haurà un participant africà.

Concursants de catorze països, dos més que en l'edició anterior, mostraran les seues habilitats culinàries per a aconseguir el preuat títol de millor paella del món, seguint la recepta tradicional del certamen suecà degà. “El nostre certamen, autèntic referent gastronòmic, tornarà a situar Sueca com a capital mundial de la paella", ha assenyalat l'alcalde Julián Sáez. "Vull agrair el treball que han realitzat tantes persones, així com el suport fonamental dels patrocinadors i dels mitjans de comunicació perquè este esdeveniment torne a ser tot un èxit. L'Ajuntament de Sueca, malgrat les dificultats econòmiques actuals, sempre estarà per a protegir i defendre el prestigi del seu concurs”, ha afegit.

Premis, concursants i Paeller d'Honor

Pel que fa als guardons, al costat dels preuats primer, segon i tercer premi a la millor paella de la 64a edició, s'entregaran també premis a la millor paella cuinada per un restaurant local, un restaurant autonòmic, un restaurant nacional i un restaurant internacional.

Enguany, per primera vegada, el certamen ha comptat amb una semifinal nacional, que va acollir la ciutat de Guadalajara el 25 de maig. Després de la deliberació del jurat, els deu restaurants que van aconseguir el certificat per a este diumenge són: Tira Do Playa (Corunya); Arrocería El Buen Yantar, Poblete (Ciudad Real); Restaurante Dama Juana (Guadalajara), La Vermutería 33 (Guadalajara), Restaurante Dixtinto (Jaén); Paella Power (Madrid); Restaurante Trocadero, Benalmàdena (Màlaga); Los Reyes (Màlaga); Morralla Restaurante, Palma (Illes Balears); i Pirita Restaurante, La Unión (Múrcia).

Per la seua part, els dotze restaurants valencians que han aconseguit la seua plaça en la semifinal autonòmica celebrada al Grau de Castelló, el 14 de juliol, són: Rice Restaurant, Finestrat (Marina Baixa); La Arrocería de la Mejillonera, Benidorm (Marina Baixa); Restaurante Paco Baile, Santa Pola (Baix Vinalopó); Restaurante Asador La Carmela, Casinos (Camp de Túria); Restaurant Casa Picanterra, Cullera (Ribera Baixa); Llar del Pescador, El Palmar (València); Restaurant Tabick Arrossos i Brases, Llombai (Ribera Alta); Restaurant Los Abetos, Torrent (Horta Sud); Restaurant Casa Macario, Tavernes de la Valldigna (Safor); Arrocería Binhui Food (València); Vernetta Restaurante (València); i La Llarga (València). Respecte a la representació local, la final comptarà amb la participació del Restaurant Galiana (les Palmeres), Restaurant Jardins Blau Mar (Mareny Blau) i El Rebost Restaurant (Sueca).

Pel que fa a la participació internacional, enguany el certamen ha organitzat dos semifinals a les ciutats de Huamantla (Mèxic) i Osaka (Japó). Al costat dels guanyadors de les dos conteses, Lenin Ruelas Cocina, d’Aguascalientes, i Spanish Bar & Cafe Neutral, de Takatsuki, participaran també en la gran final de Sueca: Carlito's Paella, Adelaide (Austràlia); Paellas Socarrat, Talagante (Xile); Sabor Amar Paellas, Quito (Equador); Socarrat Paella Bar, Nova York (Estats Units); Land Of Saffron, Virginia (Estats Units); The Paella Concept, Califòrnia (Estats Units); Paella del Sol Arrocería, Saint Jean de Llum (França); Paella in the Pod, Londres (Anglaterra); Don Canizales Paellas, Dublín (Irlanda); El Paellero Loco, Galliate (Itàlia); Amers catering, Tànger (Marroc); Flipa, Lima (Perú); La Terraza Restaurante & Tapas, Hradec Králové (República Txeca).

Homenatge a les persones afectades per la dana

Els quaranta participants seran valorats, un any més, per un jurat de reconegut prestigi professional amb una llarga trajectòria en el món de la gastronomia des de diferents àrees, acompanyats per un notari que donarà fe de la seua decisió. Pel que fa al tradicional reconeixement com a Paeller d'Honor, enguany l'organització ha volgut retre homenatge a totes les persones afectades per la dana, especialment al sector hoteler.

Pel que fa a la paella decorativa, que cada any es pot contemplar en el vestíbul de la sala on s'entreguen els premis, enguany s'ha volgut dedicar al centenari del naixement d'un suecà exemplar i molt volgut en la seua terra. Es tracta del futbolista Antonio Puchades Casanova, a qui s'està commemorant al llarg de 2025 amb l’Any Puchades.

També et pot interessar

Veure totes les activitats