‘Succession’, ‘Ted Lasso’ i ‘The white lotus’ lideren les nominacions als Emmy

HBO arrasa Netflix amb 140 nominacions enfront de 105

Sèries amb més nominacions als Emmy 2022
Sèries amb més nominacions per a la 74a edició dels premis Emmy / À Punt NTC

La sèrie dramàtica Succession ha aconseguit 25 nominacions per a la 74a edició dels premis Emmy, convertint-se així en la producció amb més candidatures. La segueixen Ted Lasso i The white lotus, ambdós amb vint nominacions cadascuna, segons ha anunciat aquest dimarts l'Acadèmia de Televisió dels Estats Units.

En aquesta ocasió, cap de les tres produccions que concentren més nominacions competirà en la mateixa categoria. Succession (HBO) ho farà en l'apartat de millor sèrie dramàtica, Ted Lasso (Apple TV+) en la de millor comèdia i The White Lotus (HBO) aspirarà a convertir-se en la millor minisèrie del curs.

Malgrat que 25 és un nombre alt de candidatures, Succession es queda lluny del rècord històric de nominacions per a una sèrie de drama, establert per Juego de tronos el 2019 amb 32 candidatures.

Creada i dirigida per Jesse Armstrong, competirà enguany per a revalidar el títol de millor sèrie de drama, que ja va guanyar en 2020, amb El joc del calamar, Stranger things, Ozark, Better call Saul, Euphoria, Severance i Yellowjackets.

D’altra banda, les vint nominacions de la comèdia Ted Lasso, que va arrasar l'any passat, obtenint set guardons, marquen un registre pròxim al de 30 Rock el 2009, que es va convertir en la sèrie d'aquest gènere més nominada de la història, amb 22 candidatures.

També optaran a l'Emmy a millor sèrie de comèdia les produccions Hacks, Abbott elementary, Barry, Curb your enthusiasm, The marvelous Mrs. Maisel, Only murders in the building i What we do in the shadows.

The white lotus es disputarà l'Emmy a millor sèrie limitada (minisèrie) amb altres formats com Inventing Anna, The dropout, Dopesick i Pam & Tommy.

Així, la plataforma HBO ha aconseguit situar dues de les seues produccions, Succession i The white lotus, entre les tres amb major nombre de nominacions. Un top 3 que completa Apple TV+ gràcies a Ted Lasso.

Netflix es desunfla

D'aquesta forma, en la seua particular batalla pel prestigi, HBO ha arrasat arreplegant 140 nominacions entre tots els seus títols, i marca distàncies amb Netflix, que s’ha hagut de conformar amb 105 candidatures.

Una diferència que s'explica, en part, perquè les grans apostes de Netflix s'han desinflat en el recompte: les seues dues sèries més vistes de la història, El joc del calamar i Stranger things, han aconseguit catorze i tretze candidatures respectivament. A més, ambdós competiran amb Succession pel guardó a millor sèrie dramàtica. 

Els guanyadors i guanyadores es coneixeran el 12 de setembre en una cerimònia que tindrà lloc a Los Angeles (Estats Units).

També et pot interessar

stats