Se subhasta un quadre de Van Gogh que fa un segle que no es mostra en públic

La pintura s'engloba en una sèrie d'obres que l'holandés va fer sobre el Moulin de la Galette, a Montmartre.

L'obra 'Escena de carrer en Montmartre' de Vincent Van Gogh
L'obra 'Escena de carrer en Montmartre' de Vincent Van Gogh / Christian Hartmann (Efe)

Un quadre de Vincent Van Gogh que fa un segle que no s'exposa al públic se subhastarà al març amb un preu de venda estimat d'entre 5 i 8 milions d'euros, tal com han anunciat aquest dimecres les cases de subhastes Sotheby's i Mirabaud Mercier.

L'obra Escena de carrer en Montmartre va ser pintada en 1887 durant el període que Van Gogh va passar a París, i mostra una parella passejant pel barri parisenc de Montmartre.

La pintura, que ha estat en una col·lecció privada francesa durant un segle i que no ha sigut exposada en públic des de llavors, serà l'estrela de la subhasta d'art impressionista que totes dues cases celebraran a París el 25 de març. La venda es podrà seguir des de qualsevol seu mundial de Sotheby's i per internet.

La pintura s'emmarca dins d'una sèrie d'obres que l'holandés va fer sobre el Moulin de la Galette, a Montmartre, i ha estat sempre a les mans d'una família de col·leccionistes que ha preferit conservar l'anonimat.

Els experts implicats en la venda confien que s'aconseguisca el preu d'eixida estimat, que és d'entrada inferior, per exemple, al que va aconseguir en 2020 un paisatge campestre venut als Països Baixos per 15 milions d'euros.

Van Gogh (1853-1890) va viure a París entre 1886 i 1888, un període en el qual va coincidir amb alguns dels principals artistes de l'època, com Gauguin, Pissarro o Toulouse-Lautrec, contactes que van marcar una forta evolució en la seua pintura, amb la qual va destacar en el postimpressionisme i l'expressionisme.

També et pot interessar

stats