‘Stanbrook’, d'Óscar Bernàcer, millor curtmetratge espanyol en el festival Seminci de Valladolid

L'obra està rodada a la ciutat de València i ambientada en l'Alacant dels últims dies de la Guerra Civil.

Imatge del rodatge del curtmetratge 'Stanbrook'

Durant els últims dies de la Guerra Civil el port d'Alacant s'omplia de milers de persones que volien pujar als vaixells contractats per la República. L'objectiu, fugir del país i evitar les represàlies de l'exèrcit franquista. El capità Archibald Dickson des de l'Stanbrook, el seu buc carboner gal·lès, va ser testimoni de l'horror i la desesperació. I en un gest heroic va permetre que pujaren al seu vaixell tots els republicans vençuts que hi van caber.

Aquesta és la història que conta Óscar Bernàcer en Stanbrook, que aquest dissabte va ser reconegut com el millor curt espanyol de la 65a edició de la Seminci, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid.

En l'entrega de premis, el director valencià va agrair al festival poder participar-hi i va dedicar el guardó a l'equip, que “s'hi ha deixat la pell” per a dur a terme aquesta “xicoteta obra”. Bernàcer també va fer una menció especial a les persones i associacions que “treballen dia a dia per a dignificar la memòria col·lectiva d'aquest país”.

Stanbrook s’ha rodat a la ciutat de València, està produïda per Nakamura Films i Nephilim Producciones i compta amb les interpretacions d'Abdelatif Hwidar, Neus Agulló, Johnny Melville, Carles San Jaime, Sergio Caballero i Enric Juezas, entre altres.

També et pot interessar

stats