El sostre del Palau de la Música ha caigut per la humitat de les conduccions de climatització

Així ho determina l'informe inicial dels bombers que han inspeccionat l'estructura de la sala Rodrigo.

Despreniment de part del sostre de la sala Rodrigo del Palau de la Música de València
Despreniment de part del sostre de la sala Rodrigo del Palau de la Música de València / Arxiu

La humitat acumulada per la condensació de l'aire condicionat és la causa que va provocar el despreniment de part del sostre de la sala Rodrigo del Palau de la Música de València la matinada de dissabte. 

Així ho determina l'informe inicial dels bombers municipals, que han inspeccionat l'estructura aquest dimarts, després que es desplomaren huit metres de sostre i huit focus damunt del pati de butaques. Aquest informe determina que les conduccions de la climatització són la causa de la caiguda de part del sostre.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat que el primer és "analitzar amb seguretat les causes i després buscar les solucions". A més, ha celebrat que no hi haguera cap problema personal i ha recordat també que hi ha obert un procés de licitació destinat a intervindre el sostre de l'auditori.

Una empresa externa inspeccionarà les sales Rodrigo i Iturbi

El Palau de la Música contractarà una empresa externa per a inspeccionar en profunditat la sala Rodrigo i la Iturbi, que també va patir despreniments per filtracions d'aigua fa sis mesos.

El comité d'empresa, d'altra banda, ha mostrat preocupació per la seguretat dels treballadors i el públic.

El Festival de Jazz es reprendrà al Teatre Principal i El Musical

Mentre arriben els resultats de l'informe, les actuacions previstes per aquest dimecres i dijous se suspenen, i la 23 edició del Festival de Jazz es reprendrà a partir de dijous al Teatre Principal i El Musical.

També et pot interessar

stats