El sorprenent vestit de fallera grafiti

Una peça única confeccionada per vint artistes urbans on es reflecteixen obres que es poden veure als carrers de València

Cristina Luja, fallera major de Vivons - Romeu de Corbera / À Punt NTC

L’art urbà es fusiona amb les falles per a crear un vestit de fallera decorat amb alguns dels grafits que vesteixen els murs de la ciutat de València.

Durant més de dos mesos, un grup de vint artistes urbans han treballat per a cosir a pinzellades la tradició i l'art més transgressor per a transformar aquest espolí en un mural de grafitis. Una obra d’art feta per a Cristina Lujan, fallera major de la comissió Vivons - Romeu de Corbera, que llueix encantada el seu nou vestit de fallera i afirma emocionada que és “perfecte” i que li permet moure’s, botar i festejar sense problema. 

Alícia Nuro, artista urbana i coordinadora del projecte, ha explicat en declaracions a À Punt que volen transmetre el seu amor per l’art contemporani i fer un punt de trobada amb la tradició fallera.

I és que la indumentària valenciana sempre s'ha adaptat a les últimes tendències i en les últimes dècades s'ha experimentat una gran evolució, sobretot en els vestits dels homes que ara tenen molta més varietat, segons ha explicat Xavi Rausell, indumentarista, en declaracions a À Punt. Pel que al vestit de les dones, s’han allargat les faldes, i la mantellina espanyola ja no és l'única opció, s’ha obert el ventall de possibilitat i ara hi ha mantellines de tota classe. 

Trencar sempre és tendència, per això, qui sap si veurem d'ací a uns anys desfilar un vestit com el de Cristina Luján pels carrers de València.

També et pot interessar

stats