Sorogoyen, premiat al festival de cinema de Tòquio per 'As Bestas': "Hem arrasat"

El director madrileny ha explicat a À Punt que el motor de la pel·lícula és "entendre en un ambient molt violent i amb un crim una decisió tan conciliadora i pacífica"

Entrevista Rodrigo Sorogoyen / À Punt NTC

La candidata als Goya a la millor pel·lícula, 'As bestas', del madrileny Rodrigo Sorogoyen no troba límits i acaba de triomfar també al Festival Internacional de Cine de Tòquio (TIFF).

El director ha visitat aquest dimecres À Punt i ho ha contat així en directe en Les notícies del matí. "Acaba de ser la clausura del festival del Tòquio, el més important d'Àsia, i hem guanyat a millor pel·lícula, millor director i millor actor, es pot dir que hem arrasat i estic molt content"

La nova pel·lícula de Rodrigo Sorogoyen ha aconseguit el premi més important del certamen, el del director i el del millor actor, que ha aconseguit el francés Denis Ménochet, i una compensació econòmica que equival a uns 25.000 euros.

Aquest thriller, ambientat en la Galícia més rural i que es va estrenar en la secció oficial de Cannes, arriba als cines espanyols el pròxim 11 de novembre. La cinta mostra les friccions entre els residents locals i una parella francesa que es muda allí per a muntar una granja. Parla de problemes molt actuals, com ara la violència, la despoblació rural o la xenofòbia.

El director explica a À Punt quin va ser el motiu de la gestació de la pel·lícula. "A la coguionista Isabel Peña i a mi ens interessava entendre certs comportaments humans i en un ambient molt violent amb aquell crim, una decisió tan conciliadora i pacífica és la que ens va cridar l'atenció i la que va ser el motor de la pel·lícula".

Estem parlant sens dubte d'una de les obres més intenses i colpidores dels últims temps, estrenada mundialment en el passat festival de Canes i que des d'aleshores ha sigut rebuda amb entusiasme en certàmens com el de Sant Sebastià, el de Sitges i ara el de Tòquio.

També et pot interessar

stats